Šahovski turnir „Sretenje 2018“: Vranjanci najbolji, učestvovali i Albanci sa Kosova

Izvor: JUGpress.com, 20.Feb.2018, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šahovski turnir „Sretenje 2018“: Vranjanci najbolji, učestvovali i Albanci sa Kosova

BUJANOVAC

Više od 80 šahista iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga, Kosova i Beograda, učestvovalo je juče na turniru „Sretenje 2018“ u Bujanovcu, koji, drugu godinu zaredom, organizuje bujanovački šahovski klub „Jug“.

Turnir se igrao po Švajcarskom sistemu u 9 kola po FIDE pravilima za ubrzani šah, a najbolji u konkurenciji od 60 seniora bio je Nebojša Ristić, FIDE majstor iz Vranja, koji je odbranio šampionsku titulu osvojenu na prošlogodišnjem turniru. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Drugo mesto je osvojio FIDE majstor Dragoslav Petković iz Grdelice, trećeplasirani je Vranjanac Milan Ristić, dok je najbolje plasirani takmičar sa Kosova, Muhamet Aslani iz Gnjilana, zauzeo 4. mesto.

Najbolja među juniorima bila je takmičarka iz Vranja Sofija Stojanović.

Turnir je odigran u Srednjoj školi „Sveti Sava“, a organizaciju je pomogla i Opština Bujanovac, čiji je predstavnik, pomoćnik predsednika opštine Boban Pavlović i otvorio turnir odigravši prvi potez i poželevši učesnicima uspešno takmičenje.

Po njegovim rečima, Opština Bujanovac prepoznaje kvalitet i potencijal koji turnir „Sretenje 2018“ ima i zbog toga je i pokrovitelj ovog događaja.

„Nadam se da će, nakon dva uspešno organizovana takmičenja,  ovaj turnir postati i tradicionalni“, rekao je Pavlović.

Predsednik Šahovskog saveza Pčinjskog okruga Nenad Tasić, koji je i direktor ovog turnira, učešće Albanaca sa Kosova na takmičenju je za JUGPress prokomentarisao rečima „kada je šah u pitanju – nema politike“.

„Svi takmičari su bili zadovoljni i to je najbitnije. Ovaj turnir je privukao dvostruko više učesnika nego prošlogodišnji, što znači da smo na pravom putu“, kaže Tasić.

„Turnir na najbolji mogući način promoviše Bujanovac“, dodao je, „dobro je što je to Opština prepoznala“.

Tasić je istakao i da će Sretenjski šahovski turnir sigurno biti organizovan i naredne godine.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.