Rukometaši Radničkog 1964 dočekuju Novi Pazar u derbiju kola (subota, 18h)

Izvor: KGsport.info, 17.Nov.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Radničkog 1964 dočekuju Novi Pazar u derbiju kola (subota, 18h)

Prvi dan predstojećeg vikenda, subota, 18. novembar, biće u znaku rukometnih dešavanja u hali „Jezero“. Pored utakmica druge ekipe i ženskog tima Radničkog 1964, svakako centralni događaj biće susret 8. kola Super B lige za rukometaše između Radničkog 1964 i Novog Pazara.
Pobede u poslednja dva kola znak su buđenja kragujevačkih rukometaša, koji su se sa još nekolicinom timova aktivno uključili u poteru za vodećom ekipom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Vranja. Ovog vikenda četa trenera Bojana Milentijevića imaće ozbiljan ispit, pošto u goste stiže Novi Pazar, ekipa koja u dosadašnjem delu takmičenja nije pretpela poraz.
Ekipa koju sa klupe predvodi poznati kragujevački trener Goran Veselinović remizirala je samo na gostovanjima u Beloj Palanci i Prokuplju, dok je na preostalih pet utakmica upisala trijumfe. Među najistaknutijim pojedinicima popularnog „plavog orkestra“ su svakako desno krilo Armin Kaltak i letošnje pridošlice Vuk Stevanović i Zlatko Rakić. Pazarci spadaju među efikasnije ekipe u ligi, pa će odbrana kragujevačkog tima biti na velikom ispitu.
Jedan od kojih se očekuje da zaustavi „pazarske strele“ jeste kapiten i golman Radničkog 1964 Jovan Bogićević, koji smatra da njegova ekipa ima neophodan kvalitet da dođe do još jedne pobede u nizu.
– Posle teškog gostovanja ekipi Topličanina iz Prokuplja i upisane četvrte pobede ove sezone, dolazi nam u goste Novi Pazar, iskusna ekipa koja zauzima drugo mesto na tabeli i jedan od najneugodnijih protivnika za sve ekipe u ligi. Očekuje nas teška utakmica koja može da se okarakteriše i kao derbi kola. Spremali smo se naporno za ovaj susret u svim elementima igre i daćemo sve od sebe da dva boda ostanu u Kragujevcu, posebno jer bismo se ovom pobedom učvrstili u vrhu tabele. Ovom prilikom bih pozvao sve ljubitelje rukometa u Kragujevcu da dođu i podrže nas, da nam svojim prisustvom daju krila i olakšaju put ka novom trijumfu. – poručio je Bogićević u izjavi za klupski sajt.
Početak susreta zakazan je za 18 časova, a pravdu će deliti Dušan Stojković iz Niša i Nenad Nikolić iz Leskovca.
Odmah nakon utakmice između Radničkog 1964 i Novog Pazara kragujevačka publika moći će da isprati meč 7. kola Druge lige Kopaonik između drugih timova Radničkog 1964 i Karađođa iz Topole. Ovaj susret počinje u 20 časova i 30 minuta.
KRAGUJEVČANKE PROTIV ČARAPANKI
U predigri derbija 8. kola Super B lige između rukometaša Radničkog 1964 i Novog Pazara, od 16 časova snage će u okviru 8. kola Prve lige Zapad odmeriti rukometašice Radničkog 1964 i Napretka 12 iz Kruševca.
Kragujevčanke su u prošlom kolu poražene od gradskog rivala Radničkog 2005, pa protiv Kruševljanki imaju zadatak da se ponovo vrate na pobedničke staze.
– Prethodna utakmica je bila teška. Iako smo poražene, mogu slobodno da kažem da sam izuzetno ponosna na svoju ekipu, jer je tokom celog susreta zračila borbenošću i pokazala svoju dostojanstvenu stranu koju malo koji tim poseduje. Ni ovaj poraz nas neće sputati da nastavimo dalje. U subotu nam gostuje ekipa Napredak 12 iz Kruševca i kao do sada trudićemo se da se pokažemo u što boljem svetlu, i po mogućstvu da osvojimo dva boda. Pozvala bih sve koji su u mogućnosti da dođu i podrže našu mladu i perspektivnu ekipu. – ističe golman Radničkog 1964 Jelena Pojužina.
M. P
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.