Prvi pacijenti sa simptomima novog virusa primljeni u zgradu stare Hirurgije u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2020, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pacijenti sa simptomima novog virusa primljeni u zgradu stare Hirurgije u Vranju

Osobe za koje se sumnja ili je potvrđeno da su zaražene virusom korona, od ponedeljka se smeštaju u staroj zgradi Hirurgije vranjske Bolnice. Direktorka Zdravstvenog centra kaže da mesta ima za 60 pacijenata, ali ne otkriva koliko ih je trenutno smešteno u toj zgradi.

Do sada su pacijenti hospitalizovani na Infektivnom odeljenju, oni u težem stanju transportovani su za Niš, a sada će oni sa simptomima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako bi bili pod stalnim nadzorom i lekarskom proverom stanja, biti smeštani i u zgradi stare Hirurgije, koju je nameštajem opremila lokalna kompanija "Simpo".

Koliko je do sada pacijenata primljeno u staroj Hirurgiji, direktorka dr Ljiljana Antić ne otkriva.

Imamo jasne instrukcije da takve izjave ne možemo da dajemo - kaže Antićeva.

Mesta u staroj Hirurgiji ima za njih 60, a prema njenim rečima, Zdravstveni centar je, u slučaju povećanog broja pacijenata, dobio na raspolaganje i vranjski hotel "Pržar".

Prema poslednjim informacijama Ministarstva zdravlja, u Srbiji je ukupno 785 obolelih od virusa korona.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.