Pojačana kontrola zauzeća javne površine u Vranju: Ko je sve ostavio vozilo, otpad utvrdiće Komunalna inspekcija

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Mar.2024, 14:46

Pojačana kontrola zauzeća javne površine u Vranju: Ko je sve ostavio vozilo, otpad utvrdiće Komunalna inspekcija

U skladu sa nedavno donetom Odlukom o načinu obavljanja komunalnih delatnosti, koja obuhvata održavanje čistoće na javnim površinama, upravljanje komunalnim otpadom i održavanje zelenih površina, Grad Vranje će sprovesti vanrednu i pojačanu kontrolu zaustavljanja i ostavljenih vozila na javnim površinama i komunalnim objektima.

Ova akcija ima za cilj suzbijanje nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << koja ometaju normalno kretanje pešaka, pristup objektima, kao i korišćenje protivpožarnih puteva i prolaza između zgrada. Poseban naglasak stavljen je na uklanjanje neregistrovanih, havarisanih i napuštenih vozila sa javnih površina, kao i na sprečavanje parkiranja na delovima trotoara koji nisu označeni za tu svrhu.

Predstavnici komunalne inspekcije ističu da će u narednom periodu prioritet biti dati havarisanim i neregistrovanim vozilima, koja će se uklanjati po hitnom postupku. Takođe, neodgovorni vlasnici vozila koji budu kršili odluku biće sankcionisani prekršajnim nalozima.

"Ova akcija nije samo usmerena ka očuvanju uređenosti grada, već i ka poboljšanju bezbednosti i komfora svih građana koji koriste javne površine", izjavio je portparol komunalne inspekcije. "Pozivamo sve sugrađane da poštuju propise kako bismo zajedno doprineli lepšem izgledu našeg grada."

Ova inicijativa predstavlja važan korak u očuvanju javnih prostora i unapređenju kvaliteta života u gradu, te se očekuje da će doprineti boljoj funkcionalnosti gradskog prostora i većoj bezbednosti svih građana.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.