Peticija DS-a na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija DS-a na jugu Srbije

Odbori DS-a u Nišu, Vranju i Prokuplju na štandovima u ovim gradovima prikupljaju potpise građana protiv najavljenog smanjenja plata i penzija.

Prema rečima v.d. predsednika prokupačkih demokrata dr Nenada Radmanovića, akcija se održava u celoj Srbiji, a u Prokuplju je u prvom satu prikupljeno već 50 potpisa.

Još uvek se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zna koliko će lokalni budžet u našoj siromašnoj opštini da se umanji nakon najavljenog smanjenja. Ipak, ono malo privatnog sektora koji funkcioniše, takođe će imati problem nakon ove zakonske regulative - kaže Radmanović.

Smatramo da postoji još puno rezerva, a ova mera koja se odnosi na smanjenje zarada treba da bude poslednja koja će se primenjivati, ako je nužno. Najlakše je kada imate takav problem doneti jednu takvu drastičnu odluku i svima smanjiti plate misleći da činite nešto mnogo - rekao je predsednik Gradskog odbora DS-a u Vranju Slobodan Stamenković.

Oni navode da su stručnjaci Demokratske stranke izračunali da će primenom ovih mera manje od 370 miliona evra na godišnjem nivou ostati u budžetu  i, kako kažu, to nije suma novca koja bi trebalo da učini da budžeti građana budu znatno smanjeni, jer je dosta njih već zaduženo.

Da apsurd bude veći, došlo je do povećanja broja zaposlenih stranačkih kadrova u javnim preduzećima - tvrdi Stamenković.

Potpisi su prikupljani i u Nišu na platou ispred Tržnog centra "Kalča". Kako kažu niške demokrate u narednim danima se očekuje i do 30.000 potpisa, a poziv je upućen "svim građanima koji bi da sačuvaju svoje dostojanstvo".
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.