PORUKE PROTIV SRBA Krivične prijave protiv 12 osoba zbog skandiranja

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORUKE PROTIV SRBA Krivične prijave protiv 12 osoba zbog skandiranja

VRANJE- Policija je Višem javnom tužilaštvu u Vranju podnela krivične prijave protiv 12 osoba zbog sumnje da su nedavno u Bujanovcu skandirali nacionalističke poruke protiv Srba.

"Oni su saslušani u Policijskoj stanici u Bujanovcu, a predistražni postupak je u toku", rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu Vranju.

Krivične prijava podnete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su juče protiv šest osoba iz Bujanovca kao i protiv po tri osobe iz Velikog Trnovca i Samoljica, navodi se u pisanom odgovoru Višeg javnog tužilaštva.

To su : A.E. iz Samoljica, A.F. iz Samoljica, I.A. iz Velikog Trnovac, Š.E. iz Velikog Trnovac, I.L. iz Bujanovca, H.D. iz Velikog Trnovac, B.V. Bujanovca, Z.A. iz Bujanovca, B.D. iz Samoljica, Z.A. iz Bujanovca, R.A. iz Bujanovca, H.I. iz Bujanovca.

Oni se terete da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje time što su u nedelju veče u Bujanovcu slaveći uspeh fudbralera Albanije skandirali "Ubi, zakolji, da Srbin ne postoji".

Saslušanjima u predistražnom postupku u Policijskoj stanici u Bujanovcu prisustvova je zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju a nikome od saslušnih nije određen pritvor.

Na Trgu u Bujanovcu u nedelju oko 20 časova došlo je do okupljanja većeg broja osoba albanske nacionalnosti nakon završetka utakmice Albanija - Jermenija, "i to nekih 120 osoba koji su skandirali "Albanija, Albanija", a nekoliko njih iz mase "Ubi, zakolji, da Srbin ne postoji".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PORUKE PROTIV SRBA Krivične prijave protiv 12 osoba zbog skandiranja

Izvor: Blic, 16.Okt.2015

Policija je Višem javnom tužilaštvu u Vranju podnela krivične prijave protiv 12 osoba zbog sumnje da su nedavno u Bujanovcu skandirali nacionalističke poruke protiv Srba..."Oni su saslušani u Policijskoj stanici u Bujanovcu, a predistražni postupak je u toku", rečeno je Tanjugu u Višem javnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.