Osumnjičen još jedan Vranjanac za krađu glasova

Izvor: juGmedia, 04.Maj.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičen još jedan Vranjanac za krađu glasova

VRANJE – Policijska je podnela je krivičnu prijavu protiv S.R. iz Vranja zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.

Ovo je druga osoba koju nadležni organi gone za izbornu krađu budući da je Vranjanka D.N. uhapšena 24. aprila, tokom izbornog dana, nakon medijskog emitovanja audio zapisa, na kome ona navodno daje uputstva nekoj osobi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << o zameni regularnih glasačkih listića sa unapred zaokruženim.

D.N. je iz tog razloga određen pritvor do 30 dana, ali je status drugouhapšenog lica još uvek nepoznat.

Vršilac funkcije, Osnovnog javnog tužilaštva, Milica Petković kratko je prokomentarisala da u cilju zaštite interesa daljeg vođenja krivičnog postupka ne može da pruži druge informacije.

Jugmedia nije mogla ni da dobije potvrdu o pretresu stambenih objekata dvoje osumnjičenih u cilju prikupljanja dokaznog materijala o izbornoj krađi.

Iako je ovo drugi potvrđeni slučaj sankcionisanja kršenja zakona tokom izbora, većina predstavnika stranaka složni su u tome da ovo nisu jedine uočene i sprovedene nepravilnosti tokom izbornog dana.

(Kraj)mig
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.