Izvor: JUGpress.com, 28.Dec.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici DS u Vranju napustili sednicu Skupštine grada

VRANJE

Četiri odbornika Demokratske stranke u Skupštini grada Vranja napustili su zasedanje lokalnog parlamenta, pošto vladajuća većina, koju čini Srpska napredna stranka, nije verifikovala mandat odborniku Socijaldemokratske stranke, dr Igoru Andonovu.

Nela Dimitrijević, potpredsednica vranjskih demokrata za JUGpress je izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je napravljen presedan u radu Skupštine grada, jer voljom većine nije verifikovan mandat odborniku koji je prošao Izbornu i Verifikacionu komisiju i sve zakonske regulative.

„Ono što se danas dogodilo nema veze sa konkretnim imenom čoveka o kome se radi. Reč je o diktaturi i tiraniji većine koja se postavila iznad zakona. Odluku je obrazložio zamenik odborničke grupe SNS Miroslav Nešić, koji je rekao da je verifikovana i da je komisija koju je formirala Skupština grada, takođe, potvrdila tu odluku, da bi se na kraju ispostavilo da odbornici vladajuće većine neće glasati za nju i bili su uzdržani. Tako su ukinuli zakon i demokratiju i uveli diktaturu. Mi u takvoj atmosferi ne možemo da radimo i zato smo napustili sednicu, na koju se nismo vraćali. Kako će biti ubuduće videćemo“, kaže Nela Dimitrijević.

U novi saziv Skupštine grada kada je vlast preuzela pobednička većina okupljena oko SNS, dr Andonov je u lokalni parlament ušao kao nosilac liste SDS na lokalnim izborima. Vrlo brzo je vratio odbornički mandat jer je izabran za zamenika gradonačelnika.

Na toj funkciji ostao je manje od godinu dana jer je u aprilu podneo ostavku. Kada je odbornica njihove stranke, Slavica Sotirović podnela ostavku i vratila odbornički mandat Skupštini, ukazala se šansa da dr Andonov ponovo sedne u klupu gradskog parlamenta.

Za događaj u Skupštini grada dr Andonov kaže da tako nešto nije zabeleženo u istoriji modernog srpskog parlamentarizma.

„Ovo više nije diktatura, ovo je fašizam. Nisam iznađen odlukom vladajuće većine koju čini Srpska napredna stranka. Nije mi jasno da li postoji toliki strah vladajuće većine, koja ima 59 mandata, od jednog odbornika. Da li je Andonov tolika opasnost pa se zbog njega krše svi mogući zakoni i pravila? Po pravilu Skupština grada ne bi trebalo da glasa nego samo da konstatuje da mi se vraća mandat“, kaže Andonov.

On dodaje da su mu mnogi odbornici iz SNS rekli da su bili zatečeni ovom odlukom i da su dobili naredbu da ne glasaju.

Na kraju dr Andonov kaže da će se žaliti Upravnom sudu koji će mu u skladu sa zakonom vratiti odbornički mandat i da je  Socijaldemokratska stranka o dešavanju u Skupštini grada Vranja putem saopštenja obavestila vrh SNS i da traži da se o tome izjasni njen lider, Aleksandar Vučić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Reagovanje Gradskog odbora Demokratske stranke u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 28.Dec.2017

VRANJE..Povodom današnjih dešavanja u Skupštini grada Vranja, Demokratska stranka oglasila se saopštenjem...“Odbornici Demokratske stranke u Vranju danas su demonstrativno napustili sednicu Skupštine grada jer je vladajuća većina demonstrirala silu koja staje iznad zakona i ukida demokratiju...Odbornički...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.