Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2020, 19:39

Obradović u Vranju: „Bojkot je način da dođemo do pravih i slobodnih izbora“

VRANJE

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je, u subotu, u Vranju da se bojkotom izbora Kosovo i Metohija čuva u sastavu Srbije.

„Aleksandar Vučić se zakleo na Ustavu Srbije i Miroslavljevim jevanđeljem da će čuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Danas smo pod ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vlašću došli do tajnih pregovora sa Hašimom Tačijem da se Kosovo i Methohija preda separatističkoj vlasti u Prištini.  I ono što posebno boli ovde u Vranju je da se čak pregovara da deo opština Preševo, Bujanovac i Medveđa budu pridodati toj lažnoj državi, nezavisnom Kosovu. Čim Kosovo postane nezavisno, tog trenutka će se ujediniti sa Albanijom i dobićete takozvanu „Veliku Albaniju“, koja će biti najveća bezbednosna pretnja celom regionu“, rekao je  Obradović.

On je dodao da je „indikativno što je predsednik Srbije najavio nastavak pregovora odmah po završetku izbora u Srbiji, što, govori o hitnosti završetka pregovaračkog procesa koji nesumnjivo vodi ka priznanju lažne države Kosovo od strane Beograda i njenom učlanjenju u UN“.

Lider Dveri je rekao da osim ovog razloga ima ih još, zašto treba  bojkotovati izbore 21. juna.

Biračka mesta biće legla zaraze, zbog korona virusa, i zato je apelovao na sve koji imaju bilo kakva hronična oboljenja da ne izlaze na izbore.

„Ovo su nedemokratski izbori, jer se guši demokratija, vlada medijski mrak i opoziciju nigde ne možete da čujete. Ovi izbori su antiustavni jer su usred izbornog ciklusa promenjena dva ključna izborna zakona, Zakon o izboru narodnih poslanika i Zakon  o lokalnim izborima. Da u Srbiji ima nezavisnog pravosuđa Ustavni sud bi već poništio ove izbore i vlast i opozicija bi seli da se dogovore“, istakao je Obradović.

On je dodao da je bojkot način da se dođe do pravih i slobodnih izbora.

„Bojkot izbora nije idelano rešenje. Nećemo imati skupštinsku govornicu, nećemo imati dovoljnu pažnju medija, nećemo imati finansiranje iz budžeta za naš politički rad. Ali ima nešto važnije od toga. To je poverenje građana. Mi smo ostali verni potpisu na Sporazum sa narodom. Obećali smo  da ćemo bojkotovati izbore ako uslovi za izbore ne budu slobodni i pošteni. Mi smo to obećenje ispunili. Ispoštovali smo datu reč. Mislim da će građani to umeti da cene i da će nas nagraditi na nekim sledećim izborima. Ovo je početak vraćanja poverenja u političare. I to je važnije od onoga što ćemo izgubiti bojkotom izbora“, rekao je lider Dveri u Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.