Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko VW-a

Izvor: B92, 21.Okt.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko VW-a"

Vranjska Banja -- Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će iskoristiti sastanak sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede Folksvagen.

Vučić je naglasio da ne može ništa da obeća, jer Srbija nije članica EU, kao Bugarska ili Rumunija, koje su takođe ranije bile u igri, niti ima tako veliko tržište kao Turska, koja je, inače, bila prvi izbor, ali su događaji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Siriji doveli u pitanje tu investiciju.

"Obećao sam od početka da ćemo se boriti. Ove druge zemlje ne mogu da ponude subvencije, koje mi možemo", rekao je Vučić, ali i naveo da ima i tehničkih problema, mada nemaju veze sa nama.

"Daćemo sve od sebe da dovedemo VW. Ali, ne bih da budim lažnu nadu. Borićemo se svim srcem, energijom i snagom", rekao je predsednik i našalio se: "Spremamo se za tu posetu kao da Crvenoj Zvezdi ili Partizanu u posetu dolazi Bajern... Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko VW-a", istakao je Vučić tokom posete Vranjskoj Banji.

On je, istovremeno, najavio je da će Pančevo dobiti još jednu fabriku, čime je, kaže, taj deo Srbije u potpunosti "rešen", te ukazao da memorandum sa kompanijom koja pravi delove za avione predstavlja dobru vest za Srbiju.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Evropska Unija,   Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Altmajer nagrabusio, gnjaviću ga oko Volkswagena

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2019

VRANJSKA BANJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će iskoristiti sutrašnji sastanak sa ministrom privrede Njemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede Volkswagen u Srbiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vučić: Problem što Albanci ne žele da čuju ništa što je stvarni kompromis

Izvor: RTS, 21.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za "Sputnjik" najavio novi susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 4. decembra. Istakao je i da devetog maja sledeće godine planira da ponovo učestvuje u vojnoj paradi i Besmrtnom puku na Danu pobede u Moskvi. Poručuje da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.