Ex -Yu

Vučić: Altmajer nagrabusio, gnjaviću ga oko Volkswagena

Vučić: Altmajer nagrabusio, gnjaviću ga oko Volkswagena
Foto: Tanjug | Vučić: Altmajer nagrabusio, gnjaviću ga oko Volkswagena

VRANJSKA BANJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će iskoristiti sutrašnji sastanak sa ministrom privrede Njemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede Volkswagen u Srbiju.

Vučić je naglasio da ne može ništa da obeća, jer Srbija nije članica EU, kao Bugarska ili Rumunija, koje su takođe ranije bile u igri, niti ima tako veliko tržište kao Turska, koja je, inače, bila prvi izbor, ali su događaji u Siriji doveli u pitanje tu investiciju.

"Obećao sam od početka da ćemo se boriti. Ove druge zemlje ne mogu da ponude subvencije, koje mi možemo", rekao je Vučić, ali i naveo da ima i tehničkih problema, mada nemaju veze sa nama.

"Daćemo sve od sebe da dovedemo VW. Ali, ne bih da budim lažnu nadu. Borićemo se svim srcem, energijom i snagom", rekao je predsjednik i našalio se:

"Spremamo se za tu posjetu kao da Crvenoj zvezdi ili Partizanu u posetu dolazi Bajern... Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko VW", istakao je Vučić tokom posjete Vrnjačkoj Banji.

On je, istovremeno, najavio je da će Pančevo dobiti još jednu fabriku, čime je, kaže, taj dio Srbije u potpunosti "riješen", te ukazao da memorandum sa kompanijom koja pravi dijelove za avione predstavlja dobru vijest za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije