Na jugu Srbije hapšenja zbog razbojništava i krađa

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na jugu Srbije hapšenja zbog razbojništava i krađa

U Vranju, Pirotu, Leskovcu i Prokuplju policija je prethodnih dana uhapsila više, uglavnom mlađih ljudi, zbog krađa i razbojništava. Protiv nekih su, kako navode iz MUP-a, podnete i krivične prijave.

Policija je u stanu 27-godišnjeg Vranjanca pronašla ukradenu umetničku sliku i dva srebrna novčića, a kako navode, A. N. je uhapšen zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

Osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju – navode iz MUP-a.

Zbog teških krađa, i to čak devet njih, uhapšen je i 20-godišnji Leskovčanin E. D. Krivična prijava, dodaju, podneta je i protiv jednog maloletnika, koji se sumnjiči da je bio saučesnik u sedam teških krađa za koje se tereti E. D.

U Pirotu je uhapšena 18-godišnja A. P. za koju se sumnja da je sa još dve osobe, za kojima je raspisana potraga, upotrebom sile i nanošenjem lakih telesnih povreda jednoj ženi, ukrala 4.500 dinara. Ona je uz krivičnu prijavu privedena Osnovnom javnom tužilaštvu.

Po nalogu tužilaštva, u Pirotu su podneli i krivične prijave protiv šest osoba, zbog sumnje da su počinile teške krađe.

Policija je prilkom pretresa kod osumnjičenih pronašla tri električna šporeta, šporet na čvrsto gorivo, vertikalni zamrzivač, frižider, više komada nameštaja i različitih alata, ukradenih iz kuće oštećenog – navodi iz MUP-a.

Krivičnu prijavu su, dodaju, podneli i protiv 37-godišnjeg muškarca.

Policija je kod osumnjičenog pronašla motornu testeru, bakarni kotao i makaze za armaturu, ukradene iz kuće oštećene – navode.

U Prokuplju je uhapšen 22-godišnjak B. M, koji se sumnjiči da je počinio jedanaest krađa, od koji je sedam teških. Kod njega je policija, kako navode, pronašla ukradeni motor za navodnjavanje, mobilni telefon, skuter, brusilicu, električni trimer i akumulator.

Po nalogu tužilaštva, u Prokuplju su podneli krivičnu prijavu protiv jednog muškarca, zbog sumnje da je izvršio razbojništvo.

Sumnja se da je on oštećenom naneo lake telesne povrede i ukrao mu 50 dolara – navode.

Inače, hapšenja i krivične prijave su deo akcije koju je policija sprovela u čitavoj Srbiji, a uhapšeno je ukupno 97 osoba zbog teških krađa i razbojništava. Protiv još 48 ljudi su podneli krivične prijave.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vranjanac uhapšen zbog krađe UMETNIČKE SLIKE

Izvor: OkRadio.rs, 06.Dec.2017

Pripadnici policije u Vranju uhapsili su A.N. (27) kod kojeg je pronađena ukradena umetnička slika i dva srebrna novčića, saopštio je MUP. A.N. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. - Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.