Izvor: JUGpress.com, 27.Sep.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi Vranjanac prvi na BIOS olimpijadi u Sankt Peterburgu

VRANJE

Maturant Gimnazije „Bora Stanković u Vranju, Vukašin Trajković osvojio je prvo mesto na BIOS olimpijadi u Sankt Peterburgu .

Na ovom međunarodnom takmičenju u oblasti biologije, učestvovao je sa radom čija je tema bila „Antiradical and antidiabetic features of Potentilla indica berries and leaves ethanolic extrac“.

U odbrani >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << naučno-istraživačkog rada iz biologije na engleskom jeziku, Vukašin je izneo nove rezultate i činjenice koje će svakako dati doprinos nauci.

Pored naučno-istraživačkog rada i odbrane rada, dobio je i priznanje za najoriginalniju temu, imajući u vidu inovativni i drugačiji pristup temi.

Vukašin je bio jedini učesnik iz Srbije na 24. međunarodnom BIOS forumu i BIOS olimpijadi. I ove godine učestvovalo je preko stotinu učenika i studenata iz različitih zemalja sveta.

„Ovo takmičenje za mene je veliki izazov. Pored naučnog istraživanja, ovo je bila prilika da upoznam i razmenim iskustva sa studentima iz drugih zemalja i steknem nove prijatelje“, kaže ovaj maturant.

„Vukašin pored interesovanja za prirodne nauke, veliki uspeh ostvaruje i iz ostalih predmeta. Treba napomenuti njegov zapaženi uspeh na prošlogodišnjem Republičkom takmičenju iz psihologije i osvojeno drugo mesto. Vukašin je jedan od glavnih organizatora mnogih humanitarnih akcija, sportskih turnira, što potvrđuje njegov humani odnos prema pojedincu i društvu, izjavila je direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Gimnazijalac iz Vranja prvi na Bios olimpijadi u Rusiji

Izvor: OkRadio.rs, 28.Sep.2019, 11:16

Vukašin Trajković, učenik četvrte godine Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, osvojio je prvo mesto na Bios olimpijadi u Sankt Petersburgu, u okviru međunarodnog takmičenja iz biologije. Kako navode iz  ove  škole, pored toga što mu je nagrađen naučno-istraživačkog rad i odbrana rada,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.