Međunarodna izložba pasa u Vranju

Izvor: RTS, 01.Maj.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna izložba pasa u Vranju

U gradskom parku u Vranju, održana je 6. međunarodna izložba pasa svih rasa. Više od dve stotine vlasnika pasa dolazi iz 12 zemalja. Prvi put Kinološko društvo "Švrća" organizuje izložbu sa Kinološkim savezom Makedonije, kako bi privukli više učesnika.
Haski, nemački ovčari, italijanski hrtovi, mešanci. Prijavljeno je 79 rasa, takmiče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u više kategorija. Jelena Lučić iz Niša, sa svojim ljubimcima redovno učestvuje na izložbama, u Vranju je treći put.

"Za malu pudlu, da bi ovako izgledala, potrebno je kupanje jednom nedeljno u salonu. Sat, sat i po vremena uređivanja pre izložbe, i pre samog izlaska još oko pola sata češljanja", kaže Jelena Lučić iz Niša.
"Uglavnom pobedi, njih nema mnogo, bude ih po dvoje, troje u rasi, sad smo se kvalifikovali za izložbu u Engleskoj, idemo sledeće godine", kaže Jovana Vlajkov iz Novog Sada.
Tradicionalno Prvog maja, u gradskom parku izložba pasa privuče veliki broj zainteresovanih.
"Izložba je super, može se videti mnogo rasa pasa, tako da je divno. Super su, sviđa mi se, ja obožavam životinje. Kako kaže moja drugarica penzionerka, svako ljubimče liči na svog gazdu. Volim pse, najviše mi se sviđa škotski ovčar", kažu posetioci.
Prvi put Kinološko društvo "Švrća" iz Vranja organizuje izložbu sa kolegama iz Makedonije. Tokom vikenda izložba se nastavlja u Skoplju.
"Smatramo da ćemo na taj način privući više stranih izlagača i učiniti izložbu interesantnom. Mislim da smo uspeli u tome", kaže Mića Mladenović, Kinološko društvo "Švrća" iz Vranja.
"Imamo odličnu saradnju, cela organizacija je odlična, nadam se da ćemo nastaviti tradiciju i narednih godina", kaže Slobodan Nastevski, Kinološki savez Makedonije.
Prvi put je žiri međunarodni, sudije su u Vranje stigle iz Rusije, Slovačke, Slovenije, Makedonije.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Vranju održana Međunarodna izložba pasa

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Maj.2015, 09:13

6. po redu Međunarodna izložba pasa, odražana je u gradskom parku u Vranju...I ovog 1.maja, izložba je privukla veliki broj učesnika i posetilaca...Iz 12.zemalja, preko 200 vlasnika pasa dovelo je svoje ljubimce na ovu izložbu...Organizatori se hvale i po prvi put međunarodnim sastavom žirija...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.