Izvor: JUGpress.com, 17.Avg.2020, 17:12

Konstituisana vlast u Vranju, Milenković ponovo gradonačelnik, a Tričković predsednuk Skupštine

VRANJE

U Vranju je održana konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada kojom predsedavao najstariji odbornik Gradimir Jovanović.

Konstituisana je nova lokalna vlast sa skoro istim ljudima.

Slobodan Milenković jednoglasno je izabran za gradonačelnika Vranja i ovo je njegov drugi mandat.

Zamenica gradonačelnika biće Zorica Jović koja je u prethodnom sazivu obavljala funkciju gradske većnice za kulturu i informisanje.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mestu predsednika Skupštine grada ostao je Dejan Tričković iz redova Srpske napredne stranke koji je ovu funkciju vršio i u prethodnom sazivu.

Obraćajući se nakon izbora Dejan Tričković  je istakao da su građani svojim glasovima odbornicima poverili funkcionisanje i dalji razvoj grada.

„Zbog toga imamo veću odgovornost nego do sada i za mene nema veće časti nego kada čovek bude izabran na najodgovorniju funkciju u lokalnoj samoupravi.

Verujem da će svima nama, bez obzira na stranačku pripadnost, rad na ekonomskom, infrastrukturnom, privrednom, kulturnom, sportskom razvoju Vranja biti zajednički imenitelj. Da stvaramo ambijent za ostanak mladih, ali i vraćanje onih koji su otišli“, rekao je Tričković.

Na predlog gradonačelnika izabrani su i članovi Gradskog veća. Uglavnom se radi o ljudima koji su u prethodne četiri godine obavljali taj posao.

To su Aleksandar Stajić, Izabela Savić, Nenad Đorđević, Nebojša Stamenković, Danijela Milosavljević, Bojan Kostić, Dejan Ivanović, Nebojša Zupančić i Slavoljub Stojmenović.

Za sekretara Skupštine grada je, kao i u prethodnom sazivu, izabran diplomirani pravnik Marko Tričković.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Vranja počela je intoniranjem himne „Bože pravde“. Na sednici je predsednik Gradske izborne komisije Stojan Ilić podneo izveštaj o sprovedenom izbornom procesu, a nakon toga su verifikovani mandati odbornicima koji su položili zakletvu.

Potom su zbog nespojivosti funkcija, ostavke na mesto odbornika u lokalnom parlamentu podneli Marko Tričković i Dušan Aritonović sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“, Branimir Stojančić, Suzana Mišić i Milena Marinković, sa liste „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije – SPS“, Vesna Petrović sa liste ,,Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija JS“ i Ivana Tasić sa liste GG „Srpska desnica Vranje – od naroda za narod“.

Na izborima 21. juna u Vranju je učestvovalo osam izbornih lista, a cenzus su prešle četiri.

Srpska napredna stranka je osvojila 38 odborničkih mesta, Srpska desnica ima 13 predstavnika, SPS osam, a Jedinstvena Srbija 6 odbornika.

Lokalni parlament broji 65 odbornika.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.