Jedinstvena Srbija i “Vranje Vranjancima” zajedno idu na lokalne izbore

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2020, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstvena Srbija i “Vranje Vranjancima” zajedno idu na lokalne izbore

Jedinstvena Srbija u Vranju i novoosnovana grupa građana "Vranje Vranjancima" će u narednih desetak dana izaći pred birače sa jedinstvenim programom delovanja, a neki od najznačajnih ciljeva su, kako kažu, briga o socijalnoj kategoriji stanovništva, sprečavanje odlaska mladih iz grada, razvoj poljoprivrede, “Vranje - univerzitetski grad”, dovođenje investitora, a zalagaće se i za to da se ukine funkcija pomoćnika gradonačelnika na koju se nepotrebno troši budžetski novac.

Lider Palmine stranke u Vranju Dejan Manić kaže da u koaliciji sa ovom grupom građana koja je, kako kaže, sastavljena od mladih i školovanih ljudi, žele da doprinesu, pre svega, sprečavanju odlaska mladih iz Vranja.

A onda i realizaciji svih onih ciljeva za koje se Jedinstvena Srbija zalaže godinama, a koji su i deo programa našeg političkog partnera - kaže Manić.

Kao najvažnije među ciljevima Manić je izdvojio taj da Vranje postane univerzitetski grad, zatim dovođenje investitora, razvoj poljoprivrede, ali i besplatan prevoz za građane.

Vranje će prvi put imati donatore koji će pomagati gradu u nameri da mladi putuju i usavršavaju se na studijskim putovanjima, da iskustva iz inostranstva primenjujemo ovde - kaže Manić.

Tražiće da se ukine funkcija pomoćnika gradonačelnika; foto: M. S. Predsednik GG “Vranje Vranjancima” Miloš Nikolić kaže da, osim što se podudaraju sa Jedinstvenom Srbijom u mnogo čemu.

Naši programi jesu srodni u nekim osnovama, u čemu nisu - uskladili smo kroz dijalog prethodnih meseci i u narednih desetak dana ćemo izaći sa zajedničkim programom delovanja - kaže Nikolić.

Dodaje da su neki od ciljeva i besplatna prva godina studija brucošima u Vranju, korišćenje termomineralnih voda u Vranjskoj Banji, od čega bi u budžet Grada dolazilo više novca, zadržavanje mladih na selu i u gradu…

Jedan od ciljeva je ukidanje novčanih nadoknada odbornicima i gradskim većnicima. Ukidanje funkcije pomoćnika gradonačelnika jer su to političke, nepotrebne funkcije koje se gomilaju i time bismo uštedeli nekih 90 miliona dinara - kaže Nikolić.

Grupa građana “Vranje Vranjancima” trenutno ima oko 760 članova, seoske i gradske odbore koji će u narednih desetak dana biti sjedinjeni sa mesnim odborima Jedinstvene Srbije. O podeli funkcija i odborničkim mestima, kaže Nikolić, nije bilo reči do sada jer je u prvom planu program sa kojim će se izaći pred birače.

Podsetimo, GG “Vranje Vranjancima” građanska je opcija koja je početkom meseca najavila izlazak na predstojeće izbore, a kako je tada rekao Nikolić, pregovaralo se sa nekoliko političkih stranaka za eventualnu koaliciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.