Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2020, 20:59

I u Vranju počeli da rade vrtići i produženi boravak u školama

VRANJE

Svi objekti Predškolske ustanove “Naše dete” u Vranju, u ponedeljak, su počeli da rade.

Ova ustanova desetak dana je intenzivno radila na pripremama za polazak dece u vrtić i kada je reč o dezinfekciji objekata, dvorišta i igračaka. Kompletno je obezbeđena zaštitna oprema.

Oko 500 dece sa teritorije grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja je pošlo u vrtiće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
U skladu sa Odlukom Kriznog štaba grada celodnevni boravak mališana biće omogućen u svim vrtićima za decu zaposlenih roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika, koji nemaju alternativne mogućnosti za brigu o deci.

Svi zainteresovani roditelji u obavezi su da prilikom dovođenja dece u vrtić obezbede potvrdu lekara pedijatra o zdravstvenom stanju deteta, ne stariju od sedam dana, kao i potvrdu poslodavca da oba roditelja moraju da budu na svom radnom mestu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije izdali su instrukcije u vezi postupanja roditelja prilikom dolaska dece u predškolsku ustanovu u vreme trajanja epidemije COVID 19, koje su vidno istaknute u objektima Predškolske ustanove i kojih se svi moraju pridržavati.

Od ponedeljka počeo je da radi i produženi boravak u školama. Vrata za đake je otvorilo pet škola na teritoriji grada Vranja i za sada je prijavljeno oko desetak dece. Radi se o školama „Vuk Karadžić“, „Radoje Domanović“, „Svetozar Marković“, „Branko Radičević“ u Vranju  i „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji.

Mere predostrožnosti i zaštita dece su na maksimalnom nivou, a obavljene su i pripreme za početak rada se decom posle skoro dvomesečne pauze, tvrde nadležni.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.