Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad platio 4,7 miliona zbog ujeda pasa lutalica

VRANJE

Gradsko veće u Vranju usvojilo je novi Pravilnik po kome će se oštećenima koji su pretrpeli ujed pasa lutalica ubuduće isplaćivati nadoknada koja će iznositi 50.000 dinara za punoletna i 70.000 za maloletna lica. U prethodnom Pravilniku novčani iznosi nisu bili limitirani.

„U ovoj godini stiglo je 80 zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih pasa na teritoriji grada Vranja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Međutim, do sada nije bilo isplate sredstava, s obzirom da se članovi prethodne Komisije nisu sastali od 25. decembra 2015. godine. Sada je formirana nova komisija koja će se baviti tim pitanjem, čiji su članovi i lekari specijalisti – hirurg i neuropsihijhatar, koji su ujedno i sudski veštaci“, rekla je na konferenciji za novinare članica Gradskog veća zadužena za oblast ekologije i zaštite životne sredine, Marina Đorđević.

Ubuduće jedan od prioriteta  biće rešavanje uzroka problema, a ne kao do sada samo posledica. To znači da je neophodna izgradnja  novog prihvatilišta za pse, s obzirom da je postojeći u selu Davidovac ograničenog kapaciteta i uslovi nisu adekvatni, rekla je Đorđevićeva.

U prošloj godini na osnovu zahteva oštećenih građana koji su pretrpeli ujede pasa Grad Vranje je isplatio skoro tri miliona u vansudskom postupku i preko milion i 700 hiljada sudskim putem.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.