Vranje ograničava iznos naknade zbog ujeda pasa

Izvor: N1 televizija, 06.Jul.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje ograničava iznos naknade zbog ujeda pasa

Grad Vranje, koji je prošle godine iz budžeta isplatio građanima zbog ujeda pasa lutalica i drugih životinja skoro 4,3 miliona dinara odlučio je da limitira iznose isplate na osnovu tužbi za ujede pasa na 50.000 i 70.000 dinara.

Punoletnim osobama biće isplaćivano po 50.000 dinara na ime nadoknade zbog ujeda pasa lutalica dok je za maloletnike predviđena suma od 70.000 dinara, izjavila je danas član gradskog veća u Vranju zadužena za ekologiju Marina Đorđević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Gradskoj upravi je u ovoj godini stiglo 80 zahteva građana za nadoknadu štete zbog ujeda pasa lutalica a ti zahtevi će biti razmatrani u narednom period, dok će isplata štete biti obavljena prema novom pravilniku, saopšteno je iz gradske uprave.

Prema podacima gradskog prvobranilaštva, iz budžeta grada Vranja je u toku 2015, kada iznos štete nije bio limitiran isplaćeno gotovo 4,3 miliona dinara na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica, ali i drugih životinja.

Građani su od lokalne samouprave u najvećoj meri tražili odštetu zbog ujeda pasa, ali su zahtevi za odštetu podnošeni i zbog "ujeda čavke u gradskom parku, ujeda pacova, kao i povreda koje su naneli jarići".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.