Grad Vranje i Help zajedno protiv siromaštva

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Jun.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Vranje i "Help" zajedno protiv siromaštva

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković i šef kancelarije Help-a u Vranju Bane Stanojković potpisali su aneks 3 Ugovora o saradnji na projektu "Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji".

To znači nastavak saradnje na projektu čiji je opšti cilj doprinos uključivanja Roma, Romkinja i ostalih ugroženih grupa stanovništva u socijalni i ekonomski ciklus zemlje, kao i smanjenje siromaštva.

Predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je da mladi imaju šest odnosno devet meseci plaćenu praksu, nakon čega se poslodavcima pruža mogućnost da ih zaposle na period od minimum 12 meseci.

Za njihovo zapošljavanje opredeljeno  je 2.500 evra u vidu opreme po radnom mestu. Tokom realizacije ove komponente u prethodnom projektu od ukupno 20 praktikanata njih 18 je ostalo da radi, što je najbolji pokazatelj održivosti. Projekat finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, a realizuje Help u saradnji sa Gradom Vranje.

Ukupna vrednost investicije za Vranje u periodu od oktobra 2017. do septembra 2020. godine iznosi oko 78.420 evra.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Evropska Unija

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Grad potpisao ugovor sa organizacijom HELP

Izvor: JUGpress.com, 05.Jun.2018

VRANJE..U Vranju je potpisan Aneks 3 Ugovora o saradnji na projektu „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji“. Ugovor su potpisali gradonačelnik dr Slobodan Milenković i šef kancelarije Help u Vranju Bane Stanojković...Projekat finansira...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.