Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2024, 20:14

GRO SSP zahteva izveštaj o radu Lokalne mreže za prevenciju nasilja

VRANJE

Iz Gradskog odbora Stranke Slobode i pravde iz Vranja povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja – ,,Dana ružičastih majica” koji je danas u centru Vranja obeležila Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Grada Vranja navode da je talas vršnjačkog nasilja među osnovcima krenuo upravo iz Vranja kada je zabeležena serija takvih događaja.

,,Lokalna >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << samouprava se pohvalila osnivanjem Lokalne mreže za prevenciju o kojoj  znamo da se povremeno sastaje, da je otvorila broj za prijavu vršnjačkog nasilja koji je i dalje nepoznat široj javnosti na koji se javljaju nekvalifikovani i needukavani ljudi za ovakve probleme. Zahtevamo konkretan izveštaj o tome šta je ova mreža, ako uopšte jeste, uradila od osnivanja, koje probleme je rešila ili sprečila i koji su dalji planovi u radu ovog lokalnog administrativnog tela”, kažu iz GRO SSP-a.

Navode da je Srbija od 3. maja ,,zavijena u crno višestrukim ubistvima u Ribnikaru, a onda i u Duboni” i da više za obeležavanje ovog dana odgovara naziv ,,Dan crnih majici” .

,,Podsećamo da ni na republičkom, ni na lokalnom nivou nije apsolutno ništa urađeno po pitanju prevencije i sankcionisanja vršnjačkog nasilja. Pored toga se desila milionska pronevera od strane organizacija koje su prevencijom trebale da se bave. Tvrdnju da nam deca nisu bezbedna potkrepljujemo i time što je protekle nedelje dečak doneo nož u školu, juče devojčica sekiru. Sem ako plan države i nadležnih u lokalnim samoupravama nije da idu po kućama i oduzimaju oštre predmete, zahtevamo da se po pitanju bezbednosti dece u školama i uopšte, pod hitno i bez odlaganja preduzmu sve potrebne mere”, stoji u saopštenju GRO SSP-a. (kraj) DC/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Lokalna mreža za prevenciju nasilja: ,,Broj slučajeva vršnjačkog nasilja u vranjskim školama značajno smanjen”

Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2024

VRANJE..Povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja – ,,Dana ružičastih majici” Lokalna mreže za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Grada Vranja organizovala je akciju podele flajera u cilju prevencije i borbe protiv vršnjačkog nasilja. Članica Radne grupe za izradu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.