Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2024, 20:32

Lokalna mreža za prevenciju nasilja: ,,Broj slučajeva vršnjačkog nasilja u vranjskim školama značajno smanjen”

VRANJE

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja – ,,Dana ružičastih majici” Lokalna mreže za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Grada Vranja organizovala je akciju podele flajera u cilju prevencije i borbe protiv vršnjačkog nasilja. Članica Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja Jelena Tasić rekla je da ,,rezultati pokazuju da što se više radi na prevenciji vršnjačkog nasilja, smanjuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << broj takvih slučajeva”.

,,Cilj svih aktivnosti koje se preduzimaju je podizanje nivoa svesti kod učenika o važnosti ovog problema i razvijanje konstruktivne komunikacije među njima. Rezultati pokazuju da je u odnosu na prošlu godinu broj slučajeva vršnjačkog nasilja u školama na teritoriji Grada Vranja značajno smanjen“, rekla je Tasić.

Predsednica Skupštine grada Vranja Zorica Jović rekla je da je Vranje jedna od prvih lokalnih samouprava koja je započela proceduru izrade Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja.

,,Očekuje se skori završetak ovog veoma važnog dokumenta koji će biti usvojen na sednici Skupštine grada, a nakon toga sledi primena svih planiranih aktivnosti i mera koje će biti realizovane u narednom periodu“, istakla je Jović. (kraj) DC/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.