ALARMANTNO STANJE: Na Staroj planini EVAKUISANE tri osobe zbog požara (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARMANTNO STANJE: Na Staroj planini EVAKUISANE tri osobe zbog požara (FOTO)

Mešzanima potrebna prava zaštita.

U nepristupačnim predelima Stare planine, kao i kod Trgovišta, Vranja, Prokuplja i Bosilegrada još bukte požari, a preventivno su evakuisane tri osobe.

U planinskom delu opštine Bosilegrad kao i u delu opštine Trgovište, gde je vatra zahvatila oko 500 hektara niskog rastinja i drveća, na snazi je vanredna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacija. Tri osobe su preventivno evakuisane, prenosi RTS.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić kaže da je u toku evakuacija starijih osoba, jer tu uglavnom žive stari i bolesni.

- Treba im prva zaštita jer se teško diše, dosta je dima i u objektima koji nisu ugroženi vatrom može da dođe do trovanja - kaže Krstić.

U okolini Vranja, na području Čestelina, vatrom je zahvaćeno 13 kvadratnih kilometara. U pomoć lokalnim vatrogascima, kao i u Trgovištu, pomoć je stigla od kolega iz drugih gradova. Požar gase i helikopteri MUP-a Srbije.

- Teško se probijamo do požara, ne može da se vidi koju je površinu zahvatio, noću ne može da se vidi, a tu su nam prijatelji vatrogasci iz Novog Sada - kaže Dragan Jovanović, član Štaba za vanredne situacije.

Vatra je ugašena na planini Vidojevici, u blizini Prokuplja gde je gorelo nisko rastinje i deo šume. Požar je zaustavljen i na području Leskovca i Bojnika gde su goreli strnjika i nisko rastinje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Novi požari kod Trgovišta i Bosilegrada

Izvor: OkRadio.rs, 30.Okt.2019

Požari bukte na jugoistoku Srbije, u nepristupačnim predelima Stare planine, kod Trgovišta, Prokuplja, Vranja i Bosilegrada, javlja RTS. U delu opština Trgovište i Bosilegad na snazi je vanredna situacija, a u okolini Vranja angažovani su i helikopteri.   Juče su iz opštine Trgovište zbog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.