Zadržavanja na granicama sve duža

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2017, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadržavanja na granicama sve duža

Zbog smene putnika u jeku turističke sezone, na graničnom prelazu Horgoš ovog vikenda vladaju gužve i na ulazu i na izlazu iz Srbije. Oni koji se vraćaju sa godišnjih odmora u neku od zemalja Zapadne Evrope danas su morali da stoje u koloni dugoj oko dva i po kilometra da bi stigli do granične rampe na izlazu iz Srbije.

Da bismo izbegli oko 120 minuta stajanja u redu, koliko se, u proseku, čeka da bi se stiglo do granične rampe na izlazu iz Srbije, naša TV ekipa razgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je sa putnicima koje smo zatekli na oko kilometar i po od srpske granice

"Putujemo za Nirnberg. Putevi su u redu. Jeste gužva, ali može to da bude i gore: bilo je slučajeva kada sam u redu pred granicom čekao i po sedam sati. Nadam se da ćemo sada, ako budemo imali sreće, stići do granice za oko sat vremena", rekao nam je jedan od putnika koje smo zatekli u redu.

Bilo je i onih kojima je teže bilo da čekaju pred naplatnim nego pred graničnim rampama.

"Na naplatnoj rampi sam čekao više od dva i po sata. To nije dobro organizovano, a sada smo prinuđeni da stojimo u redu i pred granicom. Ne znam koliko će nam vremena trebati da pređemo razdaljinu od kilometar i po do izlazne rampe na Horgošu", kaže drugi putnik.

Kolona vozila ispunjava i, oko kilometar dug, međugranični prostor od izlazne rampe na Horgošu do ulazne na prelazu Reske, što zahteva još čekanja u redu. Oni koji putuju iz smera Mađarske ka Srbiji sada u kolonama stoje nešto kraće, oko 60 minuta.

Međutim, kako smo saznali u telefonskom razgovoru sa Nemanjom Perišićem, pomoćnikom komanadira Stanice granične policije na prelazu Horgoš, ovo je jedan od najfrekventnijih vikenda u letnjoj sezoni, tokom koga očekuju da će granicu između Srbije i Mađarske ovde preći oko 150.000 putnika, zbog čega apeluju na sve koji to mogu da koriste alternativne granične prelaze s Mađarskom.

Gužva i na Batrovcima

Na Batrovcima, najfrekventnijem graničnom prelazu u Srbiji, danas velika gužva. Putnička vozila na izlasku iz zemlje čekaju oko tri sata. Zadržavanja su kraća na ulasku u zemlju i traju oko pola sata.

Na ovom graničnom prelazu danas se formirala kolona duga oko dva kilometra, a putnici su na kontrolu čekli više sati.

Sve službe na Batrovcima rade punim kapacitetom, kako bi zadržavanja bila što kraća.

Zbog pojačanog intenziteta saobraćaja nadležni savetuju da se pre polaska na put putnici informišu o zadržavanjima na granici, a u slučaju većih gužvi i zadržavanja, da koriste alternativne prelaze kao što je "Šid drumski".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.