ZR: Premijera filma Radnička klasa odlazi u raj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2017, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Premijera filma "Radnička klasa odlazi u raj"

U velikoj sali Kulturnog centra u Zrenjaninu večeras u 20 časova premijerno će biti prikazan dokumentarni film Marka Cvejića "Radnička klasa odlazi u raj". Ulaz je slobodan.

"Radnička klasa odlazi u raj" prikazuje životne svakodnevice petoro bivših radnika u zrenjaninskim privrednim i industrijskim gigantima, kaže se u najavi.

Film je snimljen kao dokumentarna drama i daje novi pogled na zaboravljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << heroje radničke klase, ljude koji su pobedili vreme, sistem, tranziciju i siromaštvo, a čije su tragične životne priče i danas nove, savremene, autohtone i trajne.

Scenario i režiju potpisuje Marko Cvejić, a u filmu nastupaju Marija Keresteš, Milan Simić, Alfred Kelemen, Branislav Odžin, Jovica Berbakov i Mihalj Keresteš.

Sufinansiranje filma pomogli su Filmski centar Srbije i Ministrastvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.