Takmičenje srednjoškolaca u preduzetništvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje srednjoškolaca u preduzetništvu

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama - "Poslovni izazov" biće održan sutra u u hotelu M u Beogradu.

Takmičenje će okupiti 100 učenika srednjih škola sa teritorije Beograda kojima će biti postavljen zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis volontera, 20 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednički tim će učestvovati i na "Poslovnom izazovu zapadnog Balkana" u aprilu u Podgorici, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, BiH i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na četiri regionalna takmičenja u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji, u kojima se sprovode obrazovni programi "Dostignuća mladih" iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Takmičenje realizuje organizacija "Dostignuća mladih u Srbiji", a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i kompanija BASF.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POSLOVNI IZAZOV Sura regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetništvu

Izvor: 24sata, 16.Dec.2014

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama - "Poslovni izazov" biće održan sutra u u hotelu M u Beogradu...Takmičenje će okupiti 100 učenika srednjih škola sa teritorije Beograda kojima će biti postavljen zadatak koji predstavlja realan poslovni problem...Uz pomoć biznis...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.