Stanari Dositejeve 11 ni na nebu ni na zemlji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari Dositejeve 11 ni na nebu ni na zemlji

Ni nakon šest meseci, od kada se u Dositejevoj 11 obrušio zid, zbog nelegalnih radova investitora na susednoj parceli, rešenje problema stanara te zgrade se ne nazire. Sa jedne strane, investitor "Astra plana" tvrdi da je od starta voljan da problem reši, a sa druge, stanari, nemaju poverenja i traže garancije.

Nesuglasice investitora i stanara Dositejeve 11 odlažu rešenje problema nastalog obrušavanjem zida zgrade. U avgustu prošle godine, stanari Dositejeve 11 ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su bez zida na svojim domovima, kada je investitor na susednoj parceli krenuo sa radovima. Sa rešavanjem problema do danas, nije se puno odmaklo. Investitor “Astra plan” tvrdi je izradio projekat po kojem bi srušio postojeću i izgradio novu zgradu, obeštetio stanare za stradale stvari i pokrio troškove dozvole, izvođenja radova i kirije dok izgradnja ne bude završena.

"U šest meseci, nismo daleko dogurali, mogu slobodno dakažem da se nismo pomerili sa mrtve tačke, iz razloga što stanari i njihovi punomoćnici su stalno imali neke zahteve, ajde da kažem i malo možda nesvakidašnje u ovakvim sistuacijama, u smislu da takvi zahtevi isključivo vode prolongaciji rešavanja ovog problema", izjavio je Strahinja Selaković, advokat investitora "Astra plan" .

"Moram vam reći da se u ovakvim situacijama ne radi samo o građevinskim projektima nego i o pravnim pitanjima, znači mora postojati neki pravni osnov da bi se takvi projekti mogli sprovesti. Ovo nije prvi crteć ili nacrt koji je nama predočen", smatra Tanja Arsić, advokatica stanara.

Za investitora zahtevi, za stanare - garancije. Jer, objašnjavaju, poverenja u "Astra plan" i direktora Milorada Živkovića, nemaju, zbog toga što im nakon obrušavanja zida, nije ponuđena adekvatna pomoć.

"Bili smo mesec i po dana po hotelima, nudio nam je hostele, ispod svakog dostojanstva i nivoa, znači nije ni jednom seo da kaže jeste li našli stanove, dobro, znači on je zaćutao nakon te interventne pomoći grada, kao da je grad dužan da nama plaća stanove. Neka se svako zapita, da je na našem mestu da li bi sa takvim čovekom ušli u pregovore ili bi tražili jedan vid garancije. Mi tražimo garanciju, a naši advokati sada gledaju na koji način možemo da se obezbedimo da tu garanciju imamo”, rekla je Vesna Premić, stanarka Dositejeve 11.

"Mi smo njima dostupni bili, bli su pravni zastupnici naši, ja sam im bio dostupan. Pitate me kako da oni nama veruju, pa nama je interes, mi smo do sad dosta truda uložili i materijalno i finansijski da bi došli do ove dokumentacije koju sada posedujemo”, kazao je Milorad Živković, direktor "Astra plana".

Podsetimo, stanarima je Grad Novi Sad obezbedio po 110000 dinara za stanarinu za šest meseci. Šta će biti posle, ostaje da se vidi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak dešavanja u Dositejevoj: Investitor hoće stanarima da gradi novi objekat, ljudi mu ne veruju

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2019

Stambeno rešenje za stanare Dositejeve 11, kojima se obrušio zid kuće sredinom avgusta prošle godine, pošto su izvođači radova na susednoj parceli krenuli sa kopanjem temelja višespratnice, još uvek se ne nazire...Pola godine od zbivanja u Dositejevoj ulici, situacija se ni za koga nije poboljšala....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.