Ronioci pronašli crnu kutiju iz aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronioci pronašli crnu kutiju iz aviona

Indonežancki spasilački timovi su pronašli danas crnu kutiju iz indonežanskog aviona "Er Azije" koji se srušio u Javansko more pre dve sedmice, kada je život izgubilo 162 putnika i članova posade, saopštili su indonežanski zvaničnici.

Tri indonezijska broda uhvatila su ranije danas signal crne kutije aviona "Er Azije" koji se srušio pre više dana, u regionu u kojem se veruje da je lociran trup letelice.

Prema indonežanskim zvaničnicima, kako prenosi kineska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija Sinhua, signal crne kutije je detektovan kilometar istočno od lokacije na kojoj je lociran polomljeni trup aviona.

Predmet za koji se pretpostavlja da je glavni deo aviona lociran je nedaleko od mesta sa kojeg je detektovan signal i ronioci će biti raspoređeni da provere tu lokaciju, kazao je direktor nacionalne agencije za spašavanje Surijadi Suprijadi.

Od crne kutije se očekuje da će biti nađeni podaci koji će ukazati na uzrok pada aviona.

Inače crne kutije beleže glavne podatke o letu i mogu da šalju signal dve nedelje, koliko traje baterija u njoj.

Let "Er Azije" se srušio u more sa 162 putnika koji su leteli od Surabaje do Singapura 28. decembra.

Do sada su pronađena 48 tela žrtava iz mora, od kojih je 27 identifikovano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.