Vučić: Nemamo više gde pacijente, protesti u Beogradu i Novom Sadu razlog širenja zaraze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 03:18

Vučić: Nemamo više gde pacijente, protesti u Beogradu i Novom Sadu razlog širenja zaraze

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se zdravstveni sistem suočava sa velikim problemom velikog broja novozaražanih, i to je direktno vezano sa protestima.

Vučić je, u izjavi novinarima, nakon obilaska radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2", rekao da se krenulo u raščišćavanje terena i da se čeka samo projekat CIP-a za izgradnju dve kovid bolnice.

Rekao je i da se renovira sve što je moguće.

"Suočavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se sa velikim problemom velikog broja zaraženih. Danas je veći nego juče. U Beogradu i Novom Sadu on je direktno vezan sa protestima, kao što smo i očekivali. To nam pravi užasne probleme", objasnio je Vučić.

Kazao je da zbog toga mora da se otvori za kovid pacijente Institut za medicinu rada i Kožna klinika.

Razgovori sa jednom zemljom, vakcina možda do kraja godine

Predsednik Vučić saopštio je danas da su u toku razgovori sa jednom zemljom koja je završila sa testiranjem vakcine protiv virusa korona, te izrazio nadu da bismo mogli da imamo tu vakcinu do kraja godine.

"Jedna važna vest, mi smo u razgovorima sa jednom zemljom koja je završila vakcinu i koja već na ugroženoj populaciji i posebno predviđenoj populaciji, ne testira već daje vakcinu, jer je završila sa testiranjem", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Zato je izrazio nadu da pre kraja godine možemo da imamo tu vakcinu.

"To bi bio spas za Srbiju, za našu ekonomiju i sve ostalo", rekao je Vučić.

"Ne znamo više gde da smeštamo ljude, zamolićemo da nam u Areni omoguće prikopčenje gasnog razvodnika", dodao je on.

Vučić je kazao da ne razume ljude, posebno one koji se bave javnim poslom, da se bave više ličnim interesima nego zdravljem nacije.

Kazao je da se nastoji da se u naredna 3 do 4 dana prevaziđu žarišta, i da se krajem nedelje krene sa smanjenjem broja novozaraženih.

Ukazao je i da se mora ubrzati izdavanje rezultata testiranja.

Međutim dodao je da se devet puta više testira od po veličini druge zemlje u regionu.

"Moramo da ubrzamo da stižu rezultati u roku od 24 sata", kazao je on.

Institut Dedinje 2 gotov do kraja juna 2021.

Izgradnja velelepnog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" u Beogradu biće kompletno završena za manje od godinu dana, odnosno do kraja juna 2021, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova.

Vučić je primetio da je dosta toga urađeno od kada je poslednji put bio i da ne može da se snađe u prostoru, pošto je sada sve drugačije.

Dobio je informaciju da će sve biti završeno krajem juna 2021. i čestitao radnicima na tome.

Direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević upoznao je predsednika da će nabavka opreme koštati 15 miliona evra i da će biti spremna na vreme.

Blagojević je rekao da će se tu biti uveden i centralni sistem za praćenje svakog pacijenta i dodao da će to biti prvi put u regionu, a Vučić je kazao da je to video u Parizu.

"Za manje od godinu dana biće sve gotovo, ispred roka idemo, svaka čast beogradskoj firmi koja odlično radi posao.

Vučić je kazao da će biti napravljena i garaža za zaposlene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo na TV B92 i B92.net: "Vakcina do kraja godine"

Izvor: B92, 15.Jul.2020

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" govorio i o stanju sa koronavirusom..."Suočavamo se sa velikim problemom broja zaraženih. Danas ih je verovatno više nego juče. Beograd i Novi Sad, kao što smo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.