Postavljena zaštitna ograda na Bulevaru oslobođenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2021, 21:16

Postavljena zaštitna ograda na Bulevaru oslobođenja

Kako neodgovorni pešaci ne bi više pretrčavali ulicu van pešačkog prelaza, "Gradsko zelenilo" postavilo je zaštitnu metalnu ogradu duž ostrva na Bulevaru oslobođenja. Time je urađen prvi deo planiranih radova, od Železničke stanice, do Futoške pijace.

Statistiku po kojoj najvеći broj građana pretrčava ulicu u neposrednoj blizini pešačkog prelaza, dokazuju i Novosađani, koji tvrde da bi ih u tome, osim metalnih ograda, mogao sprečiti i veći broj semafora na prometnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raskrsnicama.

Sprečavanje prelaska pešaka van pešačkog prelaza nije jedina namena ograda na Bulevaru, navode u Gradskom zelenilu.

"Sa druge strane, kada govorimo o zelenilu, to jeste jedan od načina da se sačuva zelenilo koje smo posadili u prethodnom periodu, u okviru projekta koji se tiče unapređenja i održanja zelenila na Bulevaru Oslobođenja, u okviru ovog projekta je posađeno blizu 300 komada stabala drveća, preko 5.000 komada šiblja, ova ograda je postavljena u dužini od 225 metara, na nekoliko mesta gde je to bilo moguće smo obezbedili prostor za odmor i postavili urbane klupe, rekonstruisali travnjak na preko 3000 kvadrata, duž bulevara", kaže Jelena Prica iz JKP"Gradsko zelenilo".

U planu za ovu godinu je nastavak postavke ograda i ozelenjavanje na Bulevaru oslobođenja, od Futoškog puta do Mosta slobode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.