Otac i sin, harmonikaši iz Stapara, ispunjavaju želje on line

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2020, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac i sin, harmonikaši iz Stapara, ispunjavaju želje "on line"

Otac i sin, poznati harmonikaši iz Stapara besplatno “on line” sviraju želje, čestitke i pozdrave kako bi apelovali na ljude da ostanu kod svojih kuća.

“Mi se muzikom borimo protiv korona virusa! Naša svirka uživo na fejsbuku ima za cilj da apelujemo na ljude da budu kod kuća, da poštuju odluke države i vanrednu situaciju. Sa sinom sviram za građane ne samo iz Stapara, već i regiona, koji od kuće prate naše svirke “on line”. Ispunjavamo im želje, čestitke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pozdrave i to besplatno. Imamo dosta prijatelja u Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Austiji, Nemačkoj, Švedskoj... ma gde smo svirali za naše ljude, a svi oni su, kada smo krenuli da sviramo “on line”, srdačno pozdravili naš gest. Mnogi su daleko jedni od drugih, pa putem nas, uz muzičku želju se pozdravlaju međusobno i to je ogledalo emocija”, kaže za RTV Milorad Lukić zvani Brca, harmonikaš iz Stapara.

Milorad je za pedeset godina harmonikaškog staža svirao po mnogim krajevima Evrope,ali i na mnogim porodičnim okupljanima i slavljima širom zemlje. Poslednjih godina nastupa sa sinom Jovanom, koji pored harmonike svira i klavijature.

“Naručuju nam pretežno narodne pesme, zatim poznate kafanske, zabavne i starogradske. Sviraćemo svako drugo veče i vikendom, a ljudi neka budu kod kuće i malo se opuste uz našu svirku i naruče neku pesmu”, dodaje Milorad Lukić – Brca.

Porodična tradicija sviranja harmonike u porodici Lukić iz Stapara traje od 1962. godine. Otac i sin su školovani muzičari, a bave se i poljoprivredom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.