O nezi kože tokom promene godišnjih doba (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2023, 04:23

O nezi kože tokom promene godišnjih doba (AUDIO)

Nega kože je važna cele godine, ali je treba uskladiti i sa aktuelnim godišnjim dobom. Kako je počelo proleće, vreme je da se podsetimo kako treba negovati kožu nakon zime. 

O tome je za Radio Novi Sad govorila specijalista medicinske estetike Nataša Burka:

"Koža je naš najveći organ i ona reprodukuje sve ono što se dešava u našem organizmu. Kada smo bolesni ili kada se nešto dešava u našem organizmu, naša koža postaje žuta, suva, dehidrirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pojavljuju se ekcemi, akne. Najčešći problem sa kojim se susrećemo su akne, koje ukazuju na neki problem u našem organizmu, ili problem sa hormonima i potrebno je posetiti endokrinologa i dermatologa, tako da svaki problem sa kožom treba rešavati estetski i medicinski tj. otkriti uzrok promene na koži. Na žalost kada se pojavi problem, većina pokušava sama da reši problem, i nemaju osećaj da uzrok može biti ozbiljniji (npr.maligni melanom, promene mladeža ili pigmentnih promena) uvek je potrebno obratiti se stručnjaku", objašnjava Burka.

Naša sagovornica istakla je da nije pristalica promene nege kože shodno godišnjim dobima, već nam negu sama koža diktira. Najčešće tokom zime koristimo teže kreme kako bismo zaštitili barijeru kožu od hladnoće, a leti prelazimo na hidrataciju, dakle hidrantne kreme, serume sa vitaminom C, koji treba da nam nadoknade vlagu koju gubimo u ovom periodu.

Opširnije u audio zapisu:

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.