Nemačka: Zatvaranje termoelektrana na ugalj?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Zatvaranje termoelektrana na ugalj?

Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel namerava da zatraži prekid rada nekih termoelektrana na ugalj, kako bi se smanjilo zagađenje.

Kako navode nemački mediji, Gabijel je s nemačkom ministarkom za zaštitu životne sredine Barbarom Hendriks postigao dogovor o tome da se energetskom sektoru u Nemačkoj do 2020. godine ograniči pravo na emitovanje ugljen-dikosida na 22 miliona tona.

Da bi se to postiglo, biće neophodno zatvoriti termoelektrane na ugalj koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najviše zagađuju, a sa čijim će se vlasnicima Zigmar danas sastati.

Termoelektrane na ugalj proizvode 46 odsto ukupne količine struje u Nemačkoj.

Odluka o njihovom zatvaranju trebalo bi da bude doneta do 3. decembra, kada će akcioni plan za pitanja klime biti predat Vladi.

Po nekim procenama, zatvaranje nekih termo-centrala na uglaj bi izazvalo poskupljenje struje za 15 odsto do 2020. godine, i ukidanje 74.000 radnih mesta.

Institut za istraživanje, koju je osnovala fondacija Hajnrih Bel, bliska zelenima, tvrdi, međutim, da negativnih posledica ne bi bilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi strujni udar preti Nemačkoj

Izvor: B92, 24.Nov.2014

Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel namerava da zatraži prekid rada nekih termoelektrana na ugalj, kako bi se smanjilo zagađenje...Kako navode nemački mediji, Gabijel je s nemačkom ministarkom za zaštitu životne sredine Barbarom Hendriks postigao dogovor o tome da se energetskom sektoru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.