Na Horgošu zaplenjeno oko 600 psihoaktivnih tableta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Horgošu zaplenjeno oko 600 psihoaktivnih tableta

Carinici su u saradnji sa policijom prilikom ulazne kontrole na graničnom prelazu Horgoš, 12. oktobra 2019. godine, sprečili krijumčarenje gotovo 600 tableta sedativa "lorazepam".

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole automobila "golf" austrijskih registarskih oznaka, kojim je iz Beča ka Velikoj Plani putovalo dvoje austrijskih i jedan srpski državljanin.

Prilikom susreta sa carinicima putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Detaljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pregledom ispostavilo se da se među njihovim ličnim stvarima nalaze i dve kese sa ukupno 20 kutija tableta "lorazepam", koje su na listi psihoaktivnih supstanci.

Podsećamo putnike da se kao deo ličnog prtljaga mogu unositi ili iznositi lekovi za ličnu upotrebu u količini koja je neophodna za uobičajenu terapiju. Posedovanje lekarskog recepta ili mišljenja lekara o potrebi korišćenja leka za uobičajenu terapiju nije potrebno.

Međutim, ukoliko je reč o lekovima za uobičajenu terapiju, koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance i ukoliko je njihova količina veća od jednog pakovanja koje sadrži najviše do 30 pojedinačnih doza, putnik je dužan da na zahtev carinskog službenika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Folksvagen šaran nafilovan sa 12.000 paklica cigareta

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Okt.2019

Carinici su na graničnom prelazu Gradina 10. oktobra 2019. godine u saradnji sa policijom, zaplenili 12.000 paklica cigareta „viktori“ i „marlboro“ sa bugarskim akciznim markicama...Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao automobil „folksvagen šaran“ bugarskih...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.