Kompenzacija policiji nije zamena za umanjenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompenzacija policiji nije zamena za umanjenje

Nadležni iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave saopštili su večeras da ministarka Kori Udovički nikada nije rekla da će policija biti izuzeta od smanjenja plate i time demantovali tvrdnju predstavnice Unije sindikata prosvetnih radnika.

"Povodom izjave Jasne Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika da je potpredsednica Vlade i ministarka Kori Udovički izjavila da će se policija izuzeti od smanjenja plata, Ministarstvo demantuje takve navode i ponavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da čvrsto stoji iza stava da nijedna kategorija službenika u javnom sektoru neće biti izuzeta od smanjenja plata", navodi se u saopštenju.

Potpredsednica Udovički apsolutno ni u jednom trenutku nije najavila nikakvo povećanje koeficijenata zarada policiji ili bilo kojoj drugoj kategoriji zaposlenih kao kompenzaciju za smanjenje plata od 10 odsto, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo navodi da je Janković možda pogrešno razumela drugu situaciju koja se tiče zaposlenih u policiji.

"Zaposlenima u policiji je letos jedan dodatak na zaradu koji su primali godinama pretvoren u deo stalne zarade, i to u umanjenom iznosu. O tom dodatku govori se kao da je kompenzacija za sadašnje umanjenje od 10 odsto, a zapravo zbog njegovog smanjenja zaposlenima u policiji je u toku 2014. godine zarada smanjena za više od 10 odsto", dodaje se u saopštenju

Ministarstvo je dodalo da zahvaljuje svim zaposlenima u Srbiji, a naročito policiji, na razumevanju da u ovim teškim danima svi zajedno, uključujući i ministarstvo, moraju da ponesu teret izgradnje države koja će biti održiva i prosperitetna.

Predstavnica sindikata Jasna Janković navela je, najavljujući štrajk prosvetara, da zaposleni u prosveti traže izuzeće od smanjenja plata, kada se već izuzimaju pojedine kategorije u javnom sektoru.

Kao primer ona je navela policiju gde će se, kako je navela, "prema najavi ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovočki", kroz povećanje koeficijenata zarada, anulirati smanjenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.