Izložba Virtuelni svet arhitekte od 3.jula u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Virtuelni svet arhitekte" od 3.jula u Novom Sadu

U Kulturnom centru Novog Sada od 3. do 13. jula biće postavljena izložba "Virtuelni svet arhitekte", autora Slobodana Maldinija. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za utorak 3. jul, od 19h, kada će Maldini prisutnima pokloniti svoje originalne autorske skice.

Izložba "Virtuelni svet arhitekte" u organizaciji Kulturnog centra Novogi Sada i Srpskog Art centra iz Novog Sada je višedecenijski projekat Slobodana Maldinija tokom kojeg je sakupljao crteže, skice, krokije koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su za njega izradili svetski poznati arhitekati i likovni umetnici.

Prve skice dobio je na poklon davne 1977. godine za vreme studijskog boravka u Italiji, a kolekciju je značajno proširio crtežima učesnika na Pariskom bijenalu 1985. godine na kojem je i sam učestvovao, kao i crtežima velikana srpske arhitekture sa kojima je zajednički izlagao na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Svoju kolekciju upotpunjavao je na kratkim, ponekad slučajnim susretima sa poznatim stvaraocima, koji bi mu tim prilikama posvetili svoj kroki. Danas se u njoj nalaze crteži velikana postmoderne arhitekture u svetu kao što su: Aldo Rosi, Hans Holajn, ikone savremene umetnosti Kita Heringa i poznatih srpskih arhitekata, među kojima su Aleksandar Deroko i Bogdan Bogdanović. Punih četrdeset godina nakon rađanja ideje o stvaranju "Zbirke virtuelnih dela" velikana svetske umetnosti, Maldini je po prvi put predstavlja u Kulturnom centru Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Virtuelni svet arhitekte" od utorka u KCNS

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2018

Izložba crteža "Virtuelni svet arhitekte" Slobodana Maldinija biće otvorena u utorak, 3. jula u u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada...Izložba će trajati do 13. jula...Otvaranje je u 19 časova...Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.