Institut za javno zdravlje Vojvodine obustavio rad sanitarnih pregleda i savetovališta za ishranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 20:40

Institut za javno zdravlje Vojvodine obustavio rad sanitarnih pregleda i savetovališta za ishranu

Zbog trenutne epidemiološke situacije u pokrajini, Institut za javno zdravlje Vojvodine odlučio je da obustavi rad dva zdravstvena odeljenja. Sanitarni pregledi i savetovalište za ishranu neće funkcionisati uobičajeno do druge nedelje decembra.

Kako bi sačuvali zdravlje zaposlenih i građana, Institut za javno zdravlje Vojvodine do 7. decembra obustavio je rad sanitarnih pregleda i savetovališta za ishranu i biohemijsku laboratoriju. Zastoja neće biti kod sanitarnih knjižica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čiji je zahtev za izradu podnet pre 23. novembra.

"U saradnji sa nadležnima u Pokrajinskoj sanitarnoj inspekciji mi imamo da svi oni ljudi koji su u radnom odnosu i kojima je u međuvremenu istekla sanitarna knjižica, neće imati neki problem sa sankcijama na radnom mestu", kaže Mioljub Ristić, epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Građani kojima je neophodno savetovalište za ishranu moći će putem telefona da se konsultuju sa svojim lekarom. PCR test i brzi antigenski test na lični zahtev obavlja se neometano i bez velikih gužvi, naglašavaju u Institutu.

"Svakoga dana naši klijenti zakazuju testiranje za naredni dan. To može biti onlajn, to može biti telefonom. Mi svaki dan imamo određen broj zainteresovanih, taj broj se kreće od 200 do 300 zavisnosti od dana do dana", dodaje Ristić.

U zadnjem delu dvorišta Instituta za javno zdravlje Vojvodine svakog dana na lični zahtev mogu da se testiraju svi oni kojima je potreban negativan PCR test prilikom odlazaka u inostranstvo, kao i oni koji su bili u dodiru sa zaraženom osobom, a nemaju simptome.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.