Đurić: Srpska lista neće podržati formiranje Vlade na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2020, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srpska lista neće podržati formiranje Vlade na Kosovu i Metohiji

Srpska lista (SL) neće glasati za podršku formiranju kosovske vlade, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, dodajući da to, međutim, ne znači da neće razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca u južnoj srpskoj pokrajini.

Đurić je, nakon sastanka premijerke Srbije Ane Brnabić s političkim predstavnicima Srba na KiM, kazao da je ta odluka doneta imajući u vidu činjenicu da su u prethodnom periodu privremene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prištinske vlasti na fundamentalan način izneverili poverenje Srba i njihovih predstavnika, ali i gazila prava srpskog naroda.

Kako je naveo, istovremeno će Srpska lista nastaviti da sprovodi mandat sa ciljem da se snažno bori na svakom koraku za interese srpskog naroda, da spreči otimanje imovine i srpskih svetinja na KiM.

"Iako Srpska lista neće podržati ovu vladu, to ne znači da neće razgovarati s predstvanicima Albanaca na KiM, i to sa ciljem zaštite našeg naroda i da se normalizuju odnosi", kazao je Đurić.

Dodao je da su na današnjem sastanku dogovorili i da će srpski politički predstavnici na KiM sve svoje odluke o učešću u privremenim prištinskim instuticijama donositi uz konsultacije s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Ano Brnabić, Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Srpska lista neće podržati formiranje kosovske vlade

Izvor: RTS, 02.Feb.2020

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srpska lista neće glasati za podršku formiranju vlade u Prištini. Istakao je da to ne znači da neće razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca u južnoj srpskoj pokrajini. ...

Nastavak na RTS...

Brnabić: Srpska lista neće podržati formiranje Vlade na Kosovu

Izvor: Beta, 02.Feb.2020

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srpska lista neće podržati formiranje Vlade na Kosovu."Srpska lista koja je je osvojila 10 od 10 mandata je odlučila da ne podrži formiranje ove Vlade", rekla je Brnabić nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste.Ona je navela da su Srbi na Kosovu...

Nastavak na Beta...

Đurić: Srpska lista neće podržati formiranje Vlade na KiM

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2020

Srpska lista neće glasati da pruži podršku formiranju vlade na Kosovu i Metohiji, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić dodajući da to ne znači da neće razgovarati sa političkim predstavnicima Albanaca u južnoj pokrajini Srpska lista neće glasati...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.