Bele i crne liste kompanija u godini gradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2014, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bele i crne liste kompanija u godini gradnje

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će 2015. godina biti godina gradnje i investiranja, poručivši da će pruga Beograd - Budimpešta biti obnovljena u naredne dve i po godine.

Mihajlović je govoreći o listi izvođača radova po kojima je 327 firmi na beloj, a 213 na crnoj listi, rekla da je time država prvi put uspostavila sistem i odredila koje su to kompanije koje su dobre i koje mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastave da izvode radove.

"Razlog što smo napravili liste je da ih kao država podržimo i da im damo garancije, kako bi te kompanije bile glavni izvođači svih onih projekata koji nas očekuju , jer je 2015. godina, godina gradnje", rekla je Mihajlović gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Ona je rekla i da je cilj da kompanije koje imaju dugove izmire sva dugovanja, a one koje nemaju zaposlene, a rade, da zaposle ljude.

"Cilj je da imamo dobre kompanije", poručila je Mihajlović, istakavši da je ideja za pravljenje lista potekla od sindikata putara.

Na pitanje kako država da stane na put činjenici da u građevinarstvu radi između 30.000 i 40.000 radnika na crno, ona je rekla da se to može sprečiti "dobrim radom Inspekcije rada".

Ona je dodala i da će za dve i po godine moći da se koristi pruga Beograd - Budimpešta, kao i da bi do 2017. godine trebalo da imamo put za Zlatibor.

"Za dve i po godine Srbija može da računa da će imati takvu jednu prugu. Ono što je za Srbiju jednako važno jeste da se sledeće godine nastavi intenzivan rad na Koridoru 10 i mi konačno 2016. godine moramo da imamo taj koridor", naglasila je ministarka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.