Vučić pozvao Srbe: Ne idite u vojsku Kosova

Izvor: B92, 12.Jun.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pozvao Srbe: Ne idite u vojsku Kosova

Nova Pazova -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas kosovske Srbe da ne stupaju u takozvanu vojsku Kosova, čije se formiranje najavljuje do kraja godine.

Vučić je novinarima u Novoj Pazovi rekao da Srbi imaju samo jednu vojsku i da je to Vojska Srbije.

On je rekao da postoji jedno srpsko selo iz kojeg se jedan broj ljudi prijavio u vojsku Kosova ali da on apeluje na njih da to ne čine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer Kosovo nema pravo na formiranje vojske.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj juče je izjavio da će kosovska vojska biti formirana do kraja ove godine i da je ta formacija dobila poverenje i Srba sa Kosova, odnosno da ima i "omladine sa severa" koja se prijavljuje za služenje u toj formaciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.