Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jun.2020, 18:25

Vojska Srbije angažovana na pružanju pomoći u odbrani od poplava

Na poziv Štaba za vanredne situacije Grada Кraljeva, više od 50 pripadnika Vojske Srbije angažovano je na pružanju pomoći stanovništvu u odbrani od poplava, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Pripadnici Druge brigade kopnene vojske angažovani su u Mataruškoj Banji kod Кraljeva na izradi bedema zbog izlivanja reke Ibar koja preti da poplavi okolna domaćinstva, piše u saopštenju.

Vanredna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << situacija zbog obilnih padavina i izlivanja reka proglašena je u 12 lokalnih samouprava u Srbiji.

"Pripadnici VS uvek su uz svoj narod i kao i mnogo puta do sada spremni su da pruže svu neophodnu pomoć stanovništvu angažovanjem ljudstva i mehanizacije", dodaje se u saoptenju.

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredno stanje proglašeno je u Ivanjici, a vanredna situacija je na snazi u još 11 opština - Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Kraljevu, Ljigu i Mionici.

Poplavljeno je više od 700 domaćinstava, reka Ljuboviđa je srušila tri mosta u Ljuboviji, a saobraćaj je u prekidu na više regionalnih puteva, pišu mediji.

Evakuisana je 71 osoba na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.