Specijalna brigada Vojske Srbije na vežbi Slovensko bratstvo 2018

Izvor: Večernje novosti, 27.Jun.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalna brigada Vojske Srbije na vežbi "Slovensko bratstvo 2018"

Na poligonu "Rajevski" u Novorosijsku pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije realizuju zajedničku vežbu "Slovensko bratstvo 2018" Na poligonu "Rajevski" u Novorosijsku pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije realizuju zajedničku vežbu "Slovensko bratstvo 2018".Pedeset pripadnika naše Specijalne brigade, 300 beloruskih i 600 ruskih vojnika, od 19. juna do prekjuče uvežbavali su različite segmente >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vežbe radi priprema za konačnu realizaciju vežbe koja se realizuje od 26. do 28. juna na poligonu u Novorosijsku.Ceremonija otvaranja vežbe "Slovensko bratstvo 2018" započela je postrojavanjem jedinica iz Rusije, Belorusije i Srbije na poligonu "Rajevski" u toku jučerašnjeg dana, usledio je raport general-potpukovniku Aleksandru Vjaznikovu, zameniku komandanta Vazdušno desantnih snaga Ruske Federacije za mirovne operacije i snaga za brzo reagovanje. PROČITAJTE JOŠ: Dva AN-26 za Vojsku SrbijeScenario vežbe predvideo je izvođenje protivterorističke akcije u naseljenom mestu, uz specijalni desant i pružanje pomoći civilnom stanovništvu. Na vežbi učestvuju padobranske, protivterorističke, diverzantske jedinice uz pomoć avijacije i drugih vidova i rodova vojske, a tokom izvođenja vežbe padobranski sastavi tri armije rešavaju zadatke koji su približni realnim borbenim situacijama i uvežbavaju metode i postupke u taktici protivterorističke borbe.U saopštenju Ministarstva odbrane navedeno je da vežbi u Rusiji prisustvuje i delegacija Vojske Srbije koju predvodi zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović, a u kojoj su i brigadni general Zoran Veličković i potpukovnik Ivan Stojanić. PROČITAJTE JOŠ: Oružje srpske vojske sačuvano u poslednji časInače, saradnja između Oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije je započeta izvođenjem vežbe "Srem 2014", koja je realizovana na poligonu Nikinci. U 2015. godine, vežba je organizovana na teritoriji Ruske Federacije pod nazivom "Slovensko bratstvo 2015" i na njoj su pored oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije prvi put učestvovali i pripadnici oružanih snaga Republike Belorusije. Pretprošle godine, trilateralna vežba je izvedena na našoj teritoriji, dok je prošle godine domaćin vežbe bila Belorusija.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

„Slovensko bratstvo 2018“: Prijateljske odnose između naših naroda niko ne može uništiti

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2018

Juče su u Krasnodarskoj oblasti na teritoriji poligona Raevski u blizini Novorosijska svečano podignute nacionalne zastave Belorusije, Rusije i Srbije, čime je počela međunarodna taktička vežba "Slovesnko bratstvo 2018".. . Otvaranju je prisustvovao rukovodilac vežbe, zamenik komandanta Desantnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.