Pripadnici Vojske Srbije zadužili naoružanje za vežbu u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici Vojske Srbije zadužili naoružanje za vežbu u Rusiji

Pripadnici Vojske Srbije, koji se nalaze u okolini Sankt Peterburga u Rusiji, gde će učestvovati na zajedničkoj rusko-srpskoj vežbi za bojevim gađanjem, zadužili su naoružanje, vozila i opremu koje im je za tu priliku ustupila ruska vojska.


Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije, vojnici iz Srbije zadužili su oklopna vozila MT-LB, minobacače kalibra 120 milimetara, sredstva veze, puške AK-74M i vozila „kamaz” i „ural”.


U Rusiji se na vežbi nalazi oko 200 pripadnika Vojske Srbije, dok je sa ruske strane angažovana mehanizovana pešadijska jedinica Zapadnog vojnog okruga, stacionirana u Lenjingradskom regionu.

Politika

Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Počela združena srpsko-ruska vojna vežba

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2018, 20:11

Jedinice Vojske Srbije i oružanih snage Ruske Federacije počele su danas združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem, javila je ruska novinska agencija TASS...U saopštenju komande Zapadne vojne oblasti Rusije se precizira da su se pripadnici Vojske Srbije i motorizovane pešadijske jedinice Zapadne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.