Počela združena srpsko-ruska vojna vežba

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela združena srpsko-ruska vojna vežba

Jedinice Vojske Srbije i oružanih snage Ruske Federacije počele su danas združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem, javila je ruska novinska agencija TASS.

U saopštenju komande Zapadne vojne oblasti Rusije se precizira da su se pripadnici Vojske Srbije i motorizovane pešadijske jedinice Zapadne vojne oblasti razmestili i kamuflirali svoje položaje na na području na kome se održava vežba. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Pripadnici oružanih snaga Srbije i Rusije izvode protivdiverzantske i izviđačke operacije i preduzimaju mere protiv elektronskih dejstava uz razmeštanje protivvazdušnih snaga, dodaje se u saopštenju.

Vežba se odvija pod zajedničkom komandom združenih snaga koje upravljaju raznim vidovima borbenih dejstava uz sveobuhvatnu podršku borbenim operacijama.

TASS dodaje da u vežbi, koja traje do 17. avgusta, učestvuje 800 pripadnika oružanih snaga dve zemlje, od kojih je 200 pripadnika Vojske Srbije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.