Pripadnici ROSU na Gazivodama! Naređena najviša borbena gotovost zbog napada na Srbe

Izvor: Prva.rs, 29.Sep.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici ROSU na Gazivodama! Naređena "najviša borbena gotovost zbog napada na Srbe"

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.
Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke, piše Tanjug.
Specijalci kosovske policije ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, rekli su za RTS predstavnici lokalnih vlasti.
Beogradski mediji su preneli da je 60 naoružanih pripadnika ROSU "upalo i preuzelo jezero Gazivode sa fantomkama i dugim cevima", a pojavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << su se i navodi da su radnici koji su se zatekli tamo "vezivani", navodi portal B92.net.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su na severu Kosova i Metohije uhapšeni Srbi koji nisu počinili nikakvo krivično delo.
U saopštenju MUP je navedeno da je Stefanović direktoru policije Vladimiru Rebiću naložio da specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti zbog napada Alabanaca na sever Kosova i Metohije.
Stefanović je kazao da je MUP nastaviti da prati razvoj situacije i da će preduzeti sve mere koje država bude naložila, preneo je MUP.
"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti", kazao je Stefanović, a piše B92.net.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, saznaje B92.
Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na severu Kosova i Metohije”.
Izvor: Tanjug/B92.net
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka o spuštanju borbene gotovosti - posle procene i konsultacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018

Odluku o spuštanju borbene gotovosti oružanih snaga doneću nakon procene i u dogovoru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je ranije danas  zbog upada pripadnika kosovskih specijalnih jedinica ROSU na jezero Gazivode, naredio stavljanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Naslovna strana za nedelju, 30. septembar 2018. godine

Izvor: Beta, 30.Sep.2018, 10:10

Dnevni listovi na naslovnim stranama za nedelju, 30. septembar najviše pišu o ulasku specijalnih jedinica policije Kosova u reon jezera Gazivode, ali donose i intervju sa novim načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem i druge teme koje se tiču Kosova i bezbednosti.ALO - "Putuj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.