Predstavljeno naoružanje i vojna oprema Vojske Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljeno naoružanje i vojna oprema Vojske Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Vojnotehničkom institutu prikazu naoružanja i vojne opreme koji su uvedeni u operativnu upotrebu Vojske Srbije ili su u završnoj fazi ispitivanja.

Prikazu je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Milan Mojsilović.

Od naoružanja koje je uvedeno u upotrebu predstavljena su borbena vozila i sistemi "Oganj", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Miloš", raketa "Frenki", artiljerijski sistem "Nora", vozilo "Bovkiv", tenk "Lazar".

Predstavljen je i program naoružanja "1500 plus", univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica "UPARS", razni tipovi radarskih stanica, kompleti zaštitne balističke opreme T18.

Prikazani su i uređaji za ometanje eksplozivnih naprava, kao i razne vrste terenskih vozila.

Vulin: Ako bude potrebno razgovaraćemo o vojnoj saradnji

Srbija i Rusija imaju vojnotehnički sporazum koji se uspešno sprovodi u skladu sa onim što je dogovoreno, rekao je Vulin.

''Znate, kada vojske razgovaraju i kada države razgovaraju imaju načina da kažu sta je potrebno jedni drugima i o tome ćemo razgovarati kada i ako bude bilo potrebe'', rekao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, kada je u pitanju njegov resor.

Ministar je naglasio da Srbija i Rusija imaju sporazum o vojnoj tehničkoj saradnji koji se, kaže, izuzetno uspešno sprovodi.

''Sve što je dogovoreno je i obezbeđeno u rokovima kako je rečeno da će biti. To ste mogli da vidite i na vežbi ''Vek pobednika'' gde smo posle mnogo godina mogli da vidimo osam ispravnih migova 29'', naveo je Vulin.

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, na pitanje novinara da li možemo očekivati nešto novo od posete Putina, kaže: naravno da očekujem.

''Mi smo već kupili dosta savremenog naoružanja i podigli dobar deo kapitalnih borbenih sposobnosti odgovarajućim nabavkama iz sistema naoružanja Ruske Federacije'', naveo je Miloradović.

Takođe, podsetio je da smo dobili i značajne donacije, osam aviona mig 29, i da je potpisan ugovor o donacijama 30 tenkova čije se isporuke, kaže, očekuju tokom ove godine.

''Očekujemo još dobrih vesti iz Ruske Federacije'', kazao je Miloradović.

Intenzivno naoružavamo vojsku, mora uvek da bude spremna

Vojska Srbije se intenzivno oprema i naoružava jer mora uvek da bude spremna da zaštiti svaki deo naše teritorije, ali i Srbe bez obzira gde žive, rekao je Vulin tokom prikaza naoružanja i vojne opreme koji su uvedeni u operativnu upotrebu Vojske Srbije ili su u završnoj fazi ispitivanja.

Vulin je naglasio da Srbija kao vojno neutralna zemlja mora da bude spremna za svaku nevolju i da bude sama u stanju da ostvari svaku funkciju i da ima svaku sposobnost koju imaju, kaže, daleko veće i bogatije vojske.

''Pošto nismo članica NATO pakta ili bilo kog drugog vojnog saveza, mi moramo da budemo u stanju da odgovorimo na svaki izazov'', rekao je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Intenzivno naoružavamo vojsku, mora uvek da bude spremna

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2019

BEOGRAD -Vojska Srbije se intenzivno oprema i naoružava jer mora uvek da bude spremna da zaštiti svaki deo naše teritorije, ali i Srbe bez obzira gde žive, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom prikaza naoružanja i vojne opreme koji su uvedeni u operativnu upotrebu Vojske Srbije ili ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.