Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije nastavlja se u 2019. godini

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da će u 2019. godini biti nastavljen proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije.

"2019. godine ova zemlja će biti snažnija za nove borbene i neborbene helikoptere, za nove tenkove i za nove BRDM-ove", kazao je Vulin na prijemu povodom novogišnjih i božićnih praznika u Domu garde na Topčideru, a saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << očekuje da će biti sklopljeni sporazumi o kupovini bespilotnih letelica, kao i da će svaki vojnik biti opremljen novijim naoružanjem i novim uniformama.

"Samo kada imate moćnu, organizovanu vojsku, možete biti sigurni da će malo ko ili niko i pomisliti da se prema vama ponaša i govori jezikom sile", kazao je Vulin.

On je ocenio da je pred Srbijom godina puna izazova u kojoj se formiraju paravojske i govori o stvaranju "Velike Albanije", kao i da je mnogo onih koji bi voleli da vide Srbiju poniženu i poraženu.

"Srpsko nacionalno pitanje nije rešeno, i u 2019. godini kao i u svakoj godini pre i svakoj godini posle, radićemo sve da srpsko nacionalno pitanje bude rešeno u miru", rekao je Vulin.

Svečanosti na Topčideru prisustvovali su ministri u Vladi, visoki državni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, članovi vojno-diplomatskog kora, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i brojne ličnosti iz javnog života, navodi se u saopštenju.

U Domu garde nastupili su Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Prikazan je i film u produkciji Vojnofilmskog centra "Zastava film", koji predstavlja najznačajnije rezultate Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnoj godini, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije nastavlja se u 2019. godini

Izvor: Beta, 10.Jan.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da će u 2019. godini biti nastavljen proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije."2019. godine ova zemlja će biti snažnija za nove borbene i neborbene helikoptere, za nove tenkove i za nove BRDM-ove", kazao je Vulin na prijemu povodom novogišnjih i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.