Izvor: TangoSix.rs, 10.Maj.2024, 09:35

[POSLEDNJA VEST] RV i PVO Vojske Srbije prvi put na aeromitingu RIAT, prvi put u inostranstvu sa novim vazduhoplovom

Organizator najvećeg evropskog, i jednog od najvećih svetskih vojnih aeromitinga, Royal International Air Tatoo (RIAT) je na svom internet sajtu stavio na listu potvrđenih učesnika i Srbiju, koja će prvi put učestvovati na ovom događaju.
RV i PVO Vojske Srbije ne samo da će biti novi učesnik, već će prvi put na nekom aeromitingu biti prisutno sa novom letelicom iz svog inventara.
– Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da će ratno vazduhoplovstvo Srbije obezbediti jedan od svojih potpuno novih aviona C295MV za statički prikaz na RIAT 2024. Ovo je prvi put da Srbija šalje avione na RIAT i radujemo se što ćemo im u julu...

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.