Najnovija oprema i oružje na vojnoj paradi

Izvor: RTS, 03.Okt.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnovija oprema i oružje na vojnoj paradi

Na vojnoj paradi u Beogradu 16. oktobra biće predstavljena i nova domaća sredstva naoružanja i opreme, uključujući i bespilotne letelice.

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da će jedan od bitnih segmenata velike vojne parade biti i zadnji ešalon koji će da ide sa sredstvima čiju smo proizvodnju osvojili u poslednje dve godine u Vojsci Srbije, javlja Tanjug.

Značajan nosilac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog dela jeste Vojnotehnički institut, "i to su naše bespilotne letelice za koje mislim da će biti lepo da se vidi i niz drugih sredstava koji su oni uspeli da osvoje", rekao je ministar Gašić.

Ponavlja i da još uvek nije konačno definisano gde će vojna parada biti održana i da je sastanak o tome u toku.

"Još uvek se ne zna gde će biti organizovano, a upravo je sastanak velike radne grupe sastavljene od ljudi iz predsedsništva Srbije, Vlade Srbije, Ministarstva odbrane i grada Beograda i razmatramo", kaže ministar odbrane.

Ministar ističe i da su pripreme za vojnu paradu u toku i da će u njoj učestvovati svi rodovi Vojske Srbije, a da se kao moguća lokacija prikazivanja razmatra plato ispred Palate Srbija.

"Vrše se izviđanja lokacije ispred Palate Srbija, jer želimo da Beograđanima tog dana omogućimo da normalno funkcionišu, a da iz svih krajeva Srbije građani mogu da dođu i pogledaju paradu", napomenuo je ministar odbrane.

Gašić je podsetio i da je poslednja velika vojna parada u Beogradu održana u maju 1985. godine i da je vojska u sklopu priprema 70 godina oslobođenja Beograda i 100 godina od početka Prvog svetskog rata započela i pripreme za obeležavanje oktobarskih svečanosti.

Ministar odbrane je naglasio da će na vojnu paradu biti pozvani svi saveznici Srpske i tada Jugoslovenske vojske iz Prvog i Drugog svetskog rata, kao i da će biti prisutne sve zastave koje su oslobodile Beograd.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

I bespilotne letelice na vojnoj paradi

Izvor: Mondo, 03.Okt.2014

Na vojnoj paradi u Beogradu, 16. oktobra biće predstavljena i nova domaća sredstva naoružanja i opreme, uključujući i bespilotne letilice...Foto: Fonet/ Ministarstvo odbrane..Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će jedan od bitnih segmenata velike vojne parade biti i zadnji ešalon...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.