Kiša ponovo pada, nadležne službe u pripravnosti

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša ponovo pada, nadležne službe u pripravnosti

Žuti meteoalarm na snazi u Srbiji. Iako se u većini poplavljenih područja voda povlači, sve nadležne službe su u pripravnosti. Na terenu je i Vojska Srbije. Sanira se i procenjuje materijalna šteta.
Vanredna situacija i dalje je na snazi u 13 opština i tri grada, evakuisana je 171 osoba, a poplavljeno je 710 domaćinstava.
Zbog visokog vodostaja izlila se Velika Morava u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Paraćina i preplavila deo puta koji je zatvoren za saobraćaj. Probleme je napravio i sneg. Zbog pucanja dalekovoda, na Tari je bez struje i dalje 300 domaćinstava. Elektromonteri su na terenu.
Besana noć u moravičkom okrugu i čačanskom kraju. U Čačku od jutros u 03.00 pada kiša. Tokom jučerašnjeg dana i noći ojačavali su se bedemi u Konjevićima duž korita reke Čemernice, a iz Štaba pozivaju građane da se dobrovoljno priključe akciji. Svi se pribojavaju novih padavina, bedemi su na nekim mestima natopljeni od prethodne kiše. Stiže 28 pripadnika jedinice za spasavanje na vodi.
U Lučanima Bjelica se povukla u korito, ali se voda sporo povlači. Apeluje se za hitnu pomoć evakuisanim građanima, i to u hrani, odeći i ćebadima, a može se uplatiti i novčana pomoć. Osamdeset vojnika je trenutno u pripravnosti.
U Gornjem Milanovcu više manjih reka napravilo je probleme. Oštećene su kuće, putna infrastruktura, mostovi, kao i gradilišta na Koridoru 11. Problemi su nastali i zbog klizišta.
Ovih dana kritično je bilo u kraljevačkoj Grdici. Stanje u tom naselju nije se drastično promenilo uprkos kiši koja od sinoć pada. Voda se polako povlači ka koritu Zapadne Morave. Oticanje vode je sporo jer su kanali puni vode.
Ljudi su se juče vratili u domove, a sledi saniranje štete, čišćenje od mulja i blata. Pomažu pripadnici Sektora za vanredne situacije, radnici javnih komunalnih preduzeća i veliki broj dobrovoljaca i volontera. Volonteri Crvenog krsta među prvima su izašli na teren.
U većini krajeva Srbije za 24 sata očekuje se količina padavina od 20 do 30 milimetara po kvadratnom metru, na zapadu i jugozapadu lokalno i više.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slaba kiša u Srbiji, nadležne službe u pripravnosti

Izvor: RTS, 10.Mar.2016

Žuti meteoalarm na snazi u Srbiji. Iako se u većini poplavljenih područja voda povlači, sve nadležne službe su u pripravnosti. Na terenu je i Vojska Srbije i preduzimaju se preventivne mere. Sanira se i procenjuje materijalna šteta. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.